onsdag 26 augusti 2009

Trav!


Jag tyckte Feykir kändes ovanligt "hackig" och instabil i traven under tävlingen... Vilket man väl får räkna med när man intensivtränat tölten i sex veckor! Ändå fick vi 5.0 av alla domarna i uttagningen och ännu lite högre i finalen! Men så har jag ju en så fin häst också! :- )







Han fick vila två dagar efter tävlingen, men idag var det dags för ridning igen. Då de lagt ut nytt, vasst grus på bilvägen :-( bestämde jag mig för att rida "bakom vägbommen" - längs den lilla skogsvägen ovanför gården. Sedan jag red lektion för Sylvia förra lördagen har jag verkligen försökt aktivera honom mera när jag rider - och det verkar fungera! För istället för att seeegt "släntra" iväg från gårdsplanen skrittade han nu hur energiskt som helst, från första steget!


När vi skrittat igång övergick jag till att rida övergångar trav-galopp-trav. Ungefär fem steg trav, galoppfattning och fem galoppsprång, fem steg trav, ny galoppfattning.... Varvade hela tiden mellan höger och vänster galopp. Gjorde minst 20 fattningar - och det blev rätt VARJE gång! Men jag har ju nyss skrivit det: jag har en så fin och duktig häst!


Red in på en mindre väg, som bitvis är väldigt igenväxt och dessutom ganska ojämn och lät honom trava till dess vägen tog slut. Här och där låg mindre träd över vägen - ibland tog han dem som travbommar och ibland blev det ett litet skutt över. Travade tillbaka ut till den lite större skogsvägen igen och fortsatte rida trav-galopp-trav-övergångar till dess vägen tog slut.


På vändplanen skrittade vi en stund på volt och flyttade ut bakdelen i båda varven innan vi vände hemåt. Och nu fick det vara slut på travandet! Har visserligen bestämt att vi ska rida mycket trav inför Midurtävlingen - men har man en islandshäst måste man väl få tölta också??!! Red korta sekvenser tempoväxlingar i tölt på tillbakavägen och tyckte att ökningarna funkade riktigt hyfsat! Men vi hade ju draghjälp av att vi var på hemväg också.


Sammanlagt tror jag inte vi red så mycket längre än en halvtimma, men jag tror det är precis detta vi ska satsa på framöver: kort och intensivt. Läääänge har vi ridit "fettförbränningsridning" - med ridturer på minst en timme. Men nu när Feykir blivit så smal är det hög tid att lägga om till en ridning som istället gör oss mer på allerten. Eller "sluta sova" som Sylvia säger...

3 kommentarer:

Malin sa...

Riktigt snygg kavaj:)! //Malin

Anna sa...

Ja visst är den! TACK för tipset!!! Det är ju ett tag sedan jag köpte den nu, så det var roligt att det ÄNTLIGEN blev tävling! Fast jag har faktiskt haft den på jobbet under tiden. Och där fick jag så mycket komplimanger att det slutade med att jag köpte en till. Så ev allergiker som ser mig med "snyggkavajen" på jobbet behöver inte börja kippa efter andan - det är inte SAMMA kavaj, det är bara en likadan! Som aldrig varit i närheten av någon häst.

Anna sa...

Vilket tjusigt ekipage!!!
/Anna