fredag 28 augusti 2009

En häst i födelsedagspresent!!!


När jag fyllde 40 förra sommaren fick jag en sådan fantastisk present av Johan och Eva: presentkort på en islandshästskulptur av Jón Leifson ! Såg en av hans skulpturer första gången när Eva och jag var nere på Globen Horse Show - kan det ha varit 2001? Den stod i fönstret på ett galleri som tyvärr var stängt... Men jag blev genast störtförälskad och stod utanför och dreglade på skyltfönstret...! Och nu skulle jag alltså få en egen!


Jón bor så lämpligt bara några mil ifrån svärföräldrarnas sommarhus på Österlen, så när vi var nere hos dem förra sommaren besökte vi hans galleri. (Och fick även en trevlig presentation av gårdens islandshästar "på köpet".) Han hade väldigt utsålt just då... vi tittade på några fantastiskt vackra hästhuvuden, samt en häst som gick i flygande pass med ryttare på ryggen. Men jag kom fram till att jag allra helst ville ha en töltande häst, utan ryttare. Och Jón erbjöd sig att tillverka några sådana så att jag sedan kunde välja en favorit.


Det hann inte bli några tölthästar innan svärföräldrarna flyttade hem till Umeå igen för vintern, men i veckan har Johan varit nere och hälsat på dem i Skåne och då ingick förståss ett besök i galleriet på Gimlelund. Jag hade fått bilder på tre olika töltande hästar - alla var jättefina och ändå skrev Jóns fru Pia att hon inte alls tyckte att bilderna gjorde hästarna rättvisa. Jag hade svårt att tro att det var möjligt... att de verkligen skulle vara ÄNNU vackrare i verkligheten. Men jag lyckades tillslut välja en favorit och i går kom Johan hem med den omsorgsfullt inpacketerad - och den var verkligen ÄNNU vackrare "live"!!!


Extra kul blev det att den anlände kvällen innan min födelsedag - så nu känns det faktiskt som att jag fått den i födelsedagspresent TVÅ gånger! Eva föreslog att vi skulle gömma bort den sedan så att jag kunde få den igen VARJE år... men det går jag INTE med på! Jag har nu fullt sjå med att bestämma dess placering - någonstans där den kommer riktigt till sin rätt och där jag samtidigt ser den så mycket som möjligt... Jag kanske får ha en plats i varje rum - så får jag flytta runt den beroende på var jag är?! Så föreslog jag ju att Eva skulle göra med den förstoring på Reykurs öga som hon fick av mig när hon nyligen fyllde år.

2 kommentarer:

MalinS sa...

Vad vacker!!!

Anna sa...

Ja, visst är den!!! Nu har jag TVÅ vackra, svarta hästar!!! :-)