måndag 31 augusti 2009

Trav på böjda spår

Det är nu hela 34 anmälda till Midurs tävling i Boden ! I våras blev det ju inställt p g a för få anmälda så det är verkligen JÄTTEKUL!




Den här bilden finns i o f s redan som miniatyr på sidan, men den får komma med i större format också - för att ge tävlingsinspiration!

Idag började ridskolan i Mariebäck igen för terminen, så när jag kom stod ridskolehästarna inne och mumsade kraftfoder. Fia hade ridit och släppt ut Lukka igen i stohagen - där hon var ensam eftersom unghästarna fortfarande går på bete i Ersnäs och ridskolehästarna alltså stod inne. Lukka blev väldigt bekymrad och började leta efter sina kompisar... och när hon inte hittade dem någonstans började hon gnägga efter dem. Démantur hörde ju direkt att det var ett sto som gnäggade så han svarade förståss. Och när Feykir blev också tvungen att gnägga till svar - det var ju hans kära Lukka som gnäggade! Ett väldigt hallå alltså. Fast från Lukkas hagkompisar - inne i stallet - hördes inte ett knyst. De hade ju fullt upp med att mumsa kraftfoder!

Jag red Feykir på ridbanan idag och jobbade med trav på böjda spår. Redan när jag skrittade igång såg jag till att böja honom ordentligt i "trånga" serpentiner och små volter, omväxlande åt höger och vänster. När han skulle böja vänstersidan tog jag innertygeln mot manken - för att förhindra att han bara välte inåt - och då böjde han sig riktigt duktigt i sidan!

Gjorde sedan samma saker i trav och efter en lite stel start var Feykir riktigt duktig! Red ganska små volter, för att han verkligen skulle få böja sig ordentligt. Bytte varv ofta - samt varvade med serptentiner - eftersom all variation verkar vara av godo när det gäller denna häst!

Efter en skrittpaus avslutade jag med att rida ihop honom ytterligare i trav längs spåret. Med MASSOR av drivning. Så länge han fått vara lite mer lång-låg i formen var takten hela tiden MKT bra. Det var bara formen som behövde korrigeras då och då. Men när jag krävde mer samling blev det genast lite mer "hackigt" - det märktes att han började tänka liiiite tölt även om han hela tiden höll traven. Mycket nyttigt för oss att träna trav m a o!

Red bara 40 minuter - ville hålla ridpasset så kort och intensivt som möjligt för att fortsätta hålla honom allert. Jätteintensivt kändes det väl inte genom att vi bara travade - men jag aktiverade honom i alla fall genom att hela tiden byta riktning.

Medan Feykir mumsade kraftfoder förberedde jag hö till kvällsfodringen. Vi måste börja fodra hästarna redan, för betet har tagit slut... Det blev ju i princip ingen återväxt eftersom det varit så extremt torrt!

När jag kom hem kunde jag hämta ut ett paket från Lillhästen med snygg bronsfärgad teamjacka och ett fleecetäcke till Feykir! Rena julafton med andra ord!!! Jag kunde konstatera att nya teamloggan är jättesnygg!!! Ni får dock vänta på bilder till dess jag fått hjälp att fota. Försökte visserligen fotografera mig själv m h a en spegel - så där som endel modebloggare verkar göra. Men jag lyckades inte få till någon bild där man såg den snygga loggan... Och jag hade ju ingen Feykir hemma, som kunde posera i nya täcket, så även den bilden dröjer lite.

2 kommentarer:

Maria Mattsson sa...

Vilken snygg bild på er:) känns som att jag tittar i någon hästtidning!som visar snygga tävlingskläder:)

Anna sa...

TACK!!!