onsdag 12 augusti 2009

Ingen av våra bättre dagar...

Lämnade in hästtransporten på service igår - och redan idag vid lunchtid ringde de och sa att den var klar för avhämtning. De stänger kl 16 så jag behövde hinna dit innan dess, men jag skulle nog kunna gå lite tidigare från jobbet. Vid 15.15-tiden fick jag sedan höra att två lastbilar krockat i centrala Luleå. Den ena var lastad med gasoltuber, några av dem hade exploderat, det brann kraftigt och man befarade fler explosioner.

Polisen hade tydligen spärrat av ett område på ca 300 meter runt lastbilarna - men jag lyckades inte hitta någon information om exakt var man spärrat av... Den närmaste vägen från Handelsbanken till firman som repat släpet skulle ha varit förbi olycksplatsen, men för att undvika avspärrningar och trafikkaos körde jag omvägen via Bergnäset och Gäddvik istället. Men det var uppenbarligen inte alla som tänkte som jag - för TRE gånger hörde jag på radion att polisen hade stora problem med att hålla folk utanför avspärrningarna och man vädjade nu till allmänheten att respektera att det innebar stor fara att komma innanför det avspärrade området. Man kan ju verkligen undra hur folk tänker ibland! OM de ö h t tänker...!!!



Men jag kunde i alla fall hämta mitt släp utan några missöden. Och tack vare att jag inte behövde hamna i något trafikkaos hann jag dit innan de stängde också! (När jag skriver detta har jag precis läst på kurirens nätupplaga att det var först efter kl 20 som trafiken flöt på som vanligt igen - så det var ju jättetur att jag var smart nog att köra en annan väg. Annars hade släpfirman garanterat hunnit stänga innan jag kommit dit!)





Den första jag sedan träffade när jag kom till Mariebäck var KG - så jag fick tillfälle att tacka för hjälpen med att köra hästtransporten till Gammelstad i måndags.








Nere i hagen hittade jag en skitig - och som jag tyckte - tjock häst... så jag funderade på om jag skulle ta någon annan istället. Fast, som Sylvia sa senare, det var nog inte så lätt att hitta någon som var vare sig renare eller smalare... Och när jag sedan kollade Feykir med viktmåttbandet efter ridturen så visade det sig att han fortfarande bara väger 347 kg - precis som i början av juli! Vilken tur att jag sett så fel!



Vi hade tyvärr inte någon av våra bättre dagar idag - Feykir och jag... Jag red på ridbanan för att vi skulle träna galopp. Hade vanliga tredelade bettet och boots fram. När vi värmde upp med trav på böjda spår tyckte jag att han kändes riktigt trevlig. Men sedan när vi började med galoppen gick det inte alls bra... Så här i efterhand tror jag att jag aldrig lyckades rida ihop honom tillräckligt - fast jag vet inte riktigt varför... Sist gick det ju riktigt bra - t o m på volt. Men idag var det svårt att hålla galoppen t o m i högervarvet...



EN gång lyckades vi rida en riktigt bra galoppvolt i höger varv - men sedan gick det sämre igen hur mycket jag än försökte. I vänster varv brydde jag mig inte ens om att försöka lägga en volt - för han kändes så stel och spänd att det var tillräckligt svårt att hålla galoppen runt hela ridbanan. Det var som om vi plötsligt transporterats lååångt tillbaka i utvecklingen! :-(



Hur jag än försökt analysera så vet jag fortfarande inte varför det blev så här... men det är ju faktiskt första gången på mer än en månad som vi har en dålig dag - så det är väl bara att bryta ihop och gå vidare?!



Nu tröstar jag mig med att Sylvia lovat att jag får rida lektion på lördag fm! Då får vi hoppas att det går bättre för jag vill ju bli Feykir-hög och inte Feykir-låg!

Inga kommentarer: