torsdag 27 augusti 2009

Tölt i Skellefteå - sitsträningen börjar ge visst resultat!


Oj, vad jag har jobbat för att mina skänklar ska hamna i rätt läge i tölten! Som ni förståss sett på många tidigare bilder så har jag skjutit fram skänklarna - som om jag skulle ta spjärn i stigbyglarna. Har verkligen försökt jobba med detta under senaste året! Under varje ridtur har jag försökt påminna mig själv hela tiden om att flytta mig framåt i sadeln och dra skänklarna bakåt. Tidigt i våras läste jag också ett bra tips för att få skänklarna mer bakåt utan att spänna sig (det är ju annars alltid risken när man försöker ändra något). Tipset var att man istället för att försöka flytta skänklarna bara skulle tänka att en person som red bakom skulle se undersidan på mina ridstövlar. Då skulle skänklarna hamna rätt utan att man skapade spänningar. Och när jag ser bilderna från vår T5-uttagning är mitt största glädjeämne att jag faktiskt har ett MKT bättre skänkelläge! Det är skillnad bara mot i våras och ÄNNU större skillnad mot för ett år sedan! Det GÅR alltså att lära gamla hundar sitta! ;- )




Och kolla här: Anna kan tölta och driva samtidigt!!! Vilken otrolig simultanförmåga!!! Och nu handlar det ju ändå om tävling - när man p g a nervositet rider på sin allra lägsta nivå...!!! Tänk när jag nu både börjar kunna rida Feykir utan att han vräker sig tungt i handen och dessutom kan börja driva - då kan det ju faktiskt börja hända grejer!!! Oj, så peppad jag blir när jag ser de här bilderna!
Är SÅ tacksam att min älskade Johan som HELT ointresserad av hästar ändå körde till Skellefteå och fotade oss så att jag fick se detta med egna ögon! Precis som Johan säger behöver jag verkligen träna mig på positivt tänkande när det gäller tölten på tävling - och dessa bilder är till en enorm hjälp där!

Inga kommentarer: