lördag 15 augusti 2009

Aj, aj, aj! Ingen bra natt!!

För första gången på flera månader har värken hållit mig vaken i natt - när jag tillslut steg upp vid 03-tiden upptäckte jag att det bara var +3 grader ute! Och igår eftermiddag satt jag på altanen i bikini när jag kommit hem från stallet - tala om väderomslag! Det är väl detta som kändes så väl i min kropp också... Hörde hur det knakade i timmerstommen på vårt gamla hus - och det kanske det gjorde i mig också?!

På eftermiddagen kunde jag ändå åka till Feykir och rida en stund - så dagen var ju ändå inte helt förstörd!





En bild på Feykir när han promenerar tillbaka till sommarbetet efter ridturen. De har en lång gång ner till vallackernas sommarhage - så det är bara när man ska hämta dem man måste gå långt. Tillbaka kan de gå själva.

Red på ridbanan idag igen för att repetera gårdagens suveräna Sylvia-lektion. Det var alldelels uppenbart att Feykir hade den i färskt minne - så snart jag suttit upp skrittade han iväg med ovanlig energi i steget!

Försökte vara lika aktiv som igår när jag jobbade med honom i skritten: hela tiden varva jobbet på volt med framdelsvändningar och halter eller byta varv på volten. Övergick till tölt och fortsatte på samma sätt. Och lyckades faktiskt komma ihåg att förbereda mig innan jag använde pisken - så att jag verkligen klarade av att sitta emot och därmed fånga upp energin! Sylvia skulle säkert ändå inte tyckt att jag var tillräckligt aktiv i min ridning - men jämfört med i vanliga fall upplevde jag definitivt en stor skillnad. Och inte heller Rom byggdes på en dag...

Gick sedan ut på spåret och tränade tempoväxlingar i tölt. I vänstervarvet försökte jag nästan "sladda ut" med rumpan i kurvan innan jag ökade - för att han verkligen skulle ha vänster bak med i ökningen. Ökningarna gick riktigt bra! Däremot hade vi lite problem med nedtagningarna... Fick göra halt några gånger för att han skulle lyssna.

När jag bytte till höger varv gick nedtagningarna mycket bättre - då satte han sig på rumpan och töltade i kort tempo, helt lätt i handen. Menade Sylvia verkligen att jag skulle rida tempoväxlingarna i vänster varv eller menade hon att jag skulle starta visningen i vänster varv för att sedan rida tempoväxlingarna i höger? Får fråga henne igen! Vet inte ännu om jag får byta från T8 till T5 heller så det kanske inte blir aktuellt.

Red bara 35 minuter (avslutade med några varv "tävlingstrav" och sedan "tävlingsskritt".) Feykir hade hunnit jobba sig rejält svettig och jag var riktigt nöjd med vår insats!

Inga kommentarer: