tisdag 25 augusti 2009

Återhämtning med både C- och D-vitamin!


Så här snyggt färgmatchade var Feykir och jag i helgen!

Det är alltid lite av ett vågspel för mig att anmäla mig till tävling så här års. Kommer det ett rejält lågtryck kan jag bli så dålig att jag inte kan vara med. Ett år fick jag lämna återbud till en Vindurtävling så sent som på fredagen - när jag knappt tog mig ur sängen... INTE roligt! Men i år gick det ju bra! Vädret var med mig och ångbastun på hotellet gjorde säkert sitt till. Natten till söndagen sov jag t o m riktigt bra i hotellsängen!


När jag sedan kom hem hade jag en sämre natt... Men tog mig igenom gårdagens arbete, tränade försiktigt i varmvattenbassängen, stretchade massor och bastade - och i natt har jag sovit tio timmar! Uppenbarligen vad jag behövde!


Brukar ju rida innan jobbet på tisdagarna, eftersom jag börjar senare. Men idag hade jag bestämt att Feykir skulle få ledigt (precis som igår) och jag skulle INTE ställa väckarklockan utan sova till dess jag vaknade. Sedan har jag varit ute och plockat lite vinbär i det sköna, soliga vädret. Hade kortärmat på mig för att ladda lite extra D-vitamin. Det är nämligen en ny teori som börjat växa fram runt fibromyalgi, att förbättringen under sommaren resp vid resa till varmare länder delvis kan bero på det D-vitamin som solen bildar i huden. Jag ska få testa att ta kosttillskott med D-vitamin, men idag kunde jag ju passa på att fylla på den mest naturliga vägen! Ska nog äta lite nyplockade - extremt c-vitaminrika - svarta vinbär också så har jag dessutom garderat mig mot svininfluensan! ;-)

2 kommentarer:

Erik sa...

Du kanske får göra som Lukas och ta fem D-droppar om dagen.
Han håller också till i vinbärsbuskarna på dagarna.

Anna sa...

Klok kille - släktar definitivt på faster! :-)

Fr o m nu tar jag 20 droppar/dag (1 krm) - men det blir "bara" ca 2600 IE D-vitamin och ev bör jag komma upp i 4000 IE. Men betydligt lättare att ta det via droppar i alla fall. Med Apotekets D-vitamintabletter skulle jag behöva ta tio tabletter/dag!