fredag 6 november 2020

Njutridning!!!

Det här blev väl ändå en viss standardhöjning...?!!

...min tidigare "stallväska" - som man väl säga hade gjort sitt...??!!

Tack vare några plusgrader var det riktigt bra ridunderlag längs bilvägen idag - inte lerigt och tungt men inte heller isigt och stumt utan en trevlig variant mitt emellan! Vi värmde upp med trav längs vägen och sedan två intervaller i vardera galoppen upp mot gamla soptippen, innan vi fortsatte mot "världens ände-korsningen" och bort till skoterklubben medan vi tränade tölt. 

Jag "gnetade på" med alla korrigeringar av sitsen som Atli "ordinerade" och tycker att det gick liiiite bättre att först vinkla ut hälarna och sedan lägga underskänkeln lätt mot Hamingjas sidor, både för att jag klarade av att hålla skänklarna så lite längre stunder och för att Hamingja tillslut inte blev riktigt lika stressad av att ha underskänklarna där utan faktiskt kunde slappna av lite och hålla ett lugnt tempo!

Och det var en sådan där dag som det kändes som att jag hade kunnat rida precis hur länge som helst! Så HÄRLIGT att efter en intensiv arbetsvecka få komma ut i naturen och verkligen "rensa hjärnan" genom att ägna sig åt världens bästa yogaform tillsammans med världens FINASTE lyckohäst!!! Och det "jobb" jag gjorde krävde visserligen stort fokus, men var "snällt" mot skröppelkroppen så jag var bara riktigt skönt trött efteråt!

Hamingja blev desto svettigare... när jag satt av utanför stallet upptäckte jag att hon var alldeles skummig både framme på bogen och på bakbenen. Oj, så hon njöt sedan när jag först "gick lös" på henne med den taggiga sidan av svettskrapan och sedan borstade länge över hela kroppen med plastborsten! Det är verkligen som Atli flera gånger konstaterat: Hamingja mår verkligen bra av att få jobba ORDENTLIGT! Under lektionerna för honom brukar det ju bl a visa sig genom att hon börjar frusta så belåtet de gånger jag lyckas samla henne riktigt mycket i skritt och tölt! Så man kan definitivt säga att dagens ridpass innebar "njutridning" för oss båda!

Inga kommentarer: