söndag 29 november 2020

MAGISKT!!!

 
Ännu en dag med UNDERBART vinterväder!!!

Min dagsform var egentligen inte den bästa, är så väldigt trött idag... men ville ju ändå inte slösa bort ett så fantastiskt väder och missa chansen till ljusterapi i kubik... Så det fick ändå bli ett ridpass - dock lite kortare än vanligt. Efter uppvärmning på "åttavolter" i trav på ridbanan red jag upp längs den vänstra skogsvägen bakom vägbommen. Det kändes ju extra lockande att få komma ut i skogen i det härliga vädret, men jägaren jag pratade med igår varnade för att de "skulle jaga överallt" så det fick bli denna försiktiga kompromiss. 

Vi inledde med en riktigt trevlig högergalopp till dess Hamingja antagligen fick vittring på eller hörde någon älg så det blev tvärstopp... men jag höll mig kvar i sadeln i alla fall! Efter det höll vi oss till tölt i ett lite mer kontrollerat tempo medan vi fortsatte upp till vändplanen. Under hemvägen fortsatte vi i tölt och Hamingja var riktigt duktig på att ta mina halvhalter och därmed hålla ett lugnt tempo. 

Efter en stund dök det upp en bil på den lilla vägen, med en älgjägare som verkade sitta med en pejl så antagligen hade de en hund ute som förväntades driva älg i denna riktning. Men även om Hamingja åter blev stressad när vi skulle passera stället där hon tvärstannat tidigare, så varken såg eller hörde jag vare sig hund eller älg. (Men det är minsann ingen garanti, för matte har i regel INGEN koll...! hälsar Hamingja luttrat...)

Inga kommentarer: