söndag 1 november 2020

"När man sitter rätt börjar hästen plötsligt göra en massa bra saker!!!"

 
Tänk att vi hade så här mycket snö förra helgen!!! :-O Nu är det bara några isfläckar kvar på ridbanan, i övrigt är den helt bar - och inte ens hårdfrusen längre! Så vi hade riktigt bra underlag när Hamingja och jag tog ett träningspass där vi repeterade övningarna från Atlikursen. Och ni vet ju vid det här laget vad jag uppmanades att jobba med...! 

Och när jag här och där fick till det märktes det direkt på Hamingja! För det är verkligen som kompisen Linda utbrast i samband med att vi red på en clinic för Johanna Elgholm, med sitsträning som tema, för ett antal år sedan: "När man sitter rätt börjar hästen plötsligt göra en MASSA bra saker!!!" Och jag tänker att Hamingjas ökade lösgjordhet i samlingen och belåtna frustningar var hennes sätt att säga "ÄNTLIGEN!!!" 

Min rygg är dock inte lika nöjd och belåten... sedan jag i fredags (efter flera VÄLDIGT stressiga dagar på jobbet) först red ett ovanligt långt pass för att vara jag och sedan lunchfodrade hästarna har musklerna i ländryggen krampat och bråkat... så nu blir det vilodag för Hamingja i morgon i alla fall, så får jag se sedan hur det utvecklar sig. 

Inga kommentarer: