onsdag 25 november 2020

Because every day is a good ridingday!!!

Bilden är missvisande, snöblandat regn gjorde att vi snarare såg ut som dränkta katter idag, Hamingja och jag... men mysigt hade vi ändå!!!

Hamingja har haft två dagar "kompledigt" efter helgens träning för Atli - mycket välförtjänt! Men idag var det äääääntligen dags att rida igen! Och ni skulle ha sett med vilken iver Hamingja stegade mot ridbanan när jag styrde ditåt - den fantastiska arbetsglädjen är ÄNNU en anledning att älska denna häst!!! 

Jag hade visserligen tänkt rida ut för att testa hur jag kunde använda Atlis intruktioner för töltträningen ute längs vägen, men värmde först upp på ridbanan där vi kunde trava på volt. Blev ju så peppad i helgen när jag upptäckte hur mycket bättre traven på volt i höger varv blev när jag använde knepet att stötta ytterskänkeln med att flytta in framdelen m h a yttertygeln. Och när stödet på yttertygeln fanns där slappnade Hamingja av, böjde innersidan och längde halsen riktigt fint!!!

Efter detta gav vi oss ut längs bilvägen mot "världens ände-korsningen" för att stämma av "gas och broms" i tölt. Och nu hade jag ju fått uppleva hur viktigt det var att börja med "gasen" så sedan en lätt antydan till smackning kickstartat Hamingjas "turbo" fick hon rulla på i ett friskt tempo en ganska lång stund medan jag "bara" försökte sitta på rumpan och med små, små kramningar på tygeln uppmuntra henne att slappna av i nacken och länga halsen.

Som avslutning på denna sekvens gjorde jag en tydlig halt och redan i nästa övergång till tölt var det betydligt mer aktivitet i bakdel och rygg!!! Jag red många korta tempoväxlingar för att försöka bibehålla den aktiviteten och när hon inte längre lyssnade på mina halvhalter gjorde jag en ny halt med snabb eftergift och helt lösa tyglar - följt av en längre skrittpaus som extra belöning.

Så fortsatte vi fram till korsningen vid sjön där jag ursprungligen hade tänkt vända hemåt igen. Men det var så ROOOOLIGT så jag kunde inte låta bli att fortsätta en bra bit efter vägen längs sjön innan vi vände hemåt igen. Vid det laget hade regnandet gjort oss REJÄLT blöta - men det var definitivt ingen av oss som frös!

Hemvägen fortsatte på samma blöta men trevliga sätt och när Hamingja tillslut fick sträcka ut på långa tyglar i nedvarvningstölt var det med mycket aktiva ryggmuskler! Och sedan, mina vänner, gjorde vi det: En övergång DIREKT från tölt till trav PÅ HEMVÄGEN!!! TADAAAA!!! Vi må inte vara inte (riktigt) vara i VM-klass men detta fixade vi verkligen!!! 

Tillbaka i stallet fick Hamingja stå i en box med Back On Track-täcket en bra stund medan jag drack te tillsammans med Curre som verkligen visar storartade talanger när det gäller att axla gamle BamBam:s mantel som "sitta i knät när man dricker te-katt"!!! Och detta konstant kurrande förståss!!! Det var t o m så att när Curre var inne på Djursjukhuset här om veckan för att kastreras så kurrade han så ihärdigt att de hade problem när de skulle försöka lyssna på hans hjärta!

Den här bilden är inte heller från idag då de höll sig inomhus, för att inte behöva ge uttrycket "som en dränkt katt" ett ansikte...den delen överlät de istället med varm tass till mig och Hamingja...! :-O


Inga kommentarer: