tisdag 3 november 2020

"In this tuesday afternoon...!!!"

Myshästen fick mig att börja nynna på Jennifer Browns "Tuesday afternoon"!!!

...för att sedan fortsätta med "Alive - take a deep breath!!!" Idag kunde jag sluta tidigare från jobbet och hann därmed PRECIS rida innan det blev mörkt! Det går verkligen fort nu... när jag skulle rida iväg kändes det fortfarande nästan onödigt med reflexväst, men som tur var tog jag den ändå och det var jag VÄLDIGT glad för sedan då det hann skymma ganska ordentligt innan vi var tillbaka...!

Jag har undvikit att rida längs bilvägen ett bra tag nu, eftersom den varit hårdfrusen och dessutom med onödigt mycket vassa stenar... vill ju verkligen INTE riskera någon ny hovböld... Men efter den senaste tidens milda väder hade vägen tinat upp tillräckligt för att ge ett fast men ändå sviktande underlag där ev stenar trycktes ner i underlaget - perfekt för ridning alltså!!!

Red till vänster mot Avan och vi hade inte hunnit särskilt långt innan vi fick möte med en traktor som drog en stor timmerdoning, vilken var tom så de skramlade och levde om ORDENTLIGT... Men Hamingja hade förstås full koll på att monster sällan kommer i sådana färdmedel så hon tvekade inte det minsta trots att ekipaget inte saktade ner farten och dessutom passerade nära på den smala vägen... en modig tjej!!!

Efter en stunds uppvärmning i trav tog vi en liten galopp och när vi sedan travade igen kändes det som om Hamingja hade studsbollar under hovarna!!! Jag har ju sett på bilder att jag har ett mycket bättre skänkelläge i trav än i tölt och nu upptäckte jag att jag DESSUTOM har den eftersträvansvärda "vinglasfattningen" av tyglarna... vad jag skulle behöva lära mig är alltså att rida som i trav fast i tölt...!

Och när vi övergick till att rida töltintervaller försökte jag göra just det - som vanligt med varierande framgång...! Försökte i alla fall ha fokus på att verkligen smyyyyga över från samlad skritt till tölt och sedan bibehålla ett lågt tempo, det senare trots att jag först vinklade ut hälarna och sedan vred om underskänklarna så att de låg lätt mot Hamingjas sidor. Något som ju fortfarande får henne att börja stressa, men där hon förhoppningsvis ska bli lite "avtrubbad" med tiden. 

Liiite bättre tycker jag nog ändå att det går nu efter senaste Atlikursen - och det är ju så ROLIGT när det går åt rätt håll!!! När jag avslutningsvis lät henne sträcka ut och börja varva ner i tölt bibehöll hon en väldigt aktiv rygg, så förhoppningsvis hade jag verkligen lyckats aktivera bakdel och överlinje på ett bra sätt! Nu håller jag tummarna för att mina ryggmuskler bara fått "lagom" ansträngning idag så jag snart kan rida igen! 

Inga kommentarer: