söndag 15 november 2020

Hösten gör en aldrig besviken!

...för är det regn och rusk är det bara precis vad man förväntade sig medan soligt väder blir en glad överraskning!!! Idag syntes visserligen inte solen till, men det gjorde inte heller det regn som väderprognoserna hotat med så dagens väder måste ju ändå räknas till kategorin "glatt överraskad"!!!

När jag körde till stallet funderade jag - som vanligt så här års - på var det kunde vara lämpligt att rida för att inte riskera att komma i vägen för älgjägare... När jag kom till Avan och svängde in på grusvägen kunde jag konstatera att det i alla fall inte syntes till någon älgjakt pågår-skylt.... Men detta innebär ju ingen garanti för att de INTE jagar - det har vi upplevt oräkneligt många gånger - och bara några minuter senare kunde jag också konstatera att ett helt gäng jägare satt och fikade på höjden vid kalhygget...

Att rida genom skogen bort till Torrbergsvägen kändes därmed inte som något lämpligt alternativ utan jag valde istället bilvägen (som har ganska OK underlag nu) - men i riktning från Avan, mot Alviksträsk. Som komplement till uppvärmningen i trav svängde jag in mot gamla soptippen för att rida några galoppintervaller. Där låg ett omkullblåst träd som inte varit där senast och när vi skulle passera blev Hamingja förståss spänd, men hon höll faktiskt ändå galoppen och det är ju definitivt ett steg framåt! 

Lite längre fram blev det dock en tvärnit men detta visade sig vara av goda skäl - för mellan träden skymtade en jägare med gevär... Bäst att genast vända min "älgfärgade" häst och rida tillbaka till bilvägen alltså...! :-O Där fortsatte vi nästan hela vägen till skoterklubbens stuga medan vi ägnade oss åt töltträning medan jag försökte "sitta ordentligt" och samtidigt undvika dragkamp när Hamingja blev stressad av mina underskänklar och ville dra upp tempot... Och det var inget vi tränade i onödan, skulle man kunna sammanfatta saken...!  När jag i slutet av hemvägen lät Hamingja nedvarvningstölta på långa tyglar gjorde hon det välvd överlinje och stor ryggaktivitet, så uppenbarligen hade jag bitvis gjort något rätt i alla fall! 

Inga kommentarer: