söndag 10 oktober 2021

Frågan om hästar och täcken fortsätter att engagera!

 
Igår fick flera av hästarna i stallet massage. Dock inte Hamingja... men hon fick i alla fall ha schabraket från Back on Track!

Kände mig aaaaaningen bättre på förmiddagen idag så jag SKYNDADE mig att åka till stallet innan det skulle gå över! När jag svängt in på Mariebäcksvägen passerade jag två beväpnade jägare som satt i vägkanten - uppenbarligen var det inte läge att rida ut i skogen idag heller...! Upplägget blev därför som gårdagens: några galoppsekvenser i "kyrkbacken" och sedan en stund på ridbanan. 

Min oerhört ambitiösa häst blev även idag lite "speedad" inne på ridbanan, men det gick betydligt snabbare än igår att få henne att lugna ner sig och länga halsen i tölt när jag konsekvent använda vändande ytterhjälper. Så även om jag bara orkat rida två gånger sedan lektionen i tisdags har vi i alla fall vid dessa två tillfällen kunnat fokusera på det allra viktigaste i den "läxa" vi fick att träna på av Sylvia!

Dagens ridpass blev ännu kortare än gårdagens, men ändå blev Hamingja REJÄLT svettig - det säger lite om hur oerhört effektiv vinterpälsen är redan nu trots att den inte alls hunnit bli särskilt tjock! Appropå vinterpälsen så blev jag uppmärksammad på att mitt utan jämförelse mest lästa blogginlägg (hittills är det läst över 222 000 gånger!!!) än en gång börjat "cirkulera"! Här är en direktlänk för den som vill läsa: 


Inga kommentarer: