fredag 22 oktober 2021

Snögalopp!!

En stunds vila efter jobbet idag - och sedan orkade jag rida!!!

Det har fortsatt snöa och med en temperatur "runt 0:an" så räknade jag med risk för "snöstyltor" så jag lät Hamingja trava ut från gården med förhoppningen att tempot skulle göra att hovarna ändå hölls "rena". Och TEMPO var det verkligen - "Fröken-drag-under-galoscherna" visade med all önskvärd tydlighet att det var ROLIGT att få komma ut på ridtur igen! 

Jag red upp till vänster bakom vägbommen och övergick till galopp - och då blev det förståss ÄNNU mer fart! Under lektionen förra veckan konstaterade Sylvia att jag hade en tendens att hamna snett i sadeln... och det var ju verkligen ingen nyhet... Under i alla fall de senaste 20 åren har jag hela tiden hamnat snett åt HÖGER - MEN nu plötsligt åt VÄNSTER istället! Vilket antagligen också är en anledning till att Hamingja den senaste tiden övergått från att skjuta ut högerbogen till att skjuta ut den vänstra...

Vi hade ju rivstartat ridpasset i trav direkt följt av galopp för att det inte skulle hinna bildas styltor i hovarna. Men när vi närmade oss vändplanen behövde vi tillslut lägga in en skrittpaus. Och då visade det sig att jag oroat mig helt i onödan - det fastnade inte alls i hovarna. Uppenbarligen låg temperaturen PRECIS på rätt sida om "nollan"!

Uppe på vändplanen fick inte Hamingja gå in på sin favoritstig i skogen - men istället fick hon galoppera hemåt och det hade hon ju verkligen inget emot! Efter att ha vänt tillbaka för en tredje galoppsträcka skrittade vi sedan hem. Nästan hemma lyckades vi skrämma upp Démantur, som stod nära staketet i valackernas skogshage och uppenbarligen inte hörde oss förrän vi precis skulle passera. Plötsligt brakade det till i skogen bredvid oss och jag hann bara se Démanturs bakdel när han försvann iväg mellan träden. Men Hamingja imponerade verkligen genom att visserligen göra ett hopp åt sidan, men sedan var hon direkt kommunicerbar igen! Så just nu räknar vi henne som JÄTTEMODIG! (Man får ju passa på...!!!)

Inga kommentarer: