söndag 3 oktober 2021

Söndag i sadeln!


Idag satsade jag på ett ridpass på banan och försökte repetera övningarna vi fick rida för Sylvia igår. Inför ridningen hade jag satt ihop manen längst fram på vardera sidan i var sin tofs, för att jag skulle kunna se om jag verkligen lyckades ställa henne i nacken, eller om hon bara böjde halsen åt rätt håll men vred huvudet åt andra hållet, vilket Sylvia uppmärksammade mig på igår. (Att ställa hästen inåt innebär att hästens huvud ska vara i den position att man precis ser dess näsvinge och ögonvrå på den sidan.) 

Jag värmde upp på samma sätt som igår, först i skritt och trav då jag vände in med ytterhjälperna för att uppmuntra henne att länga halsen ordentligt. Och sedan i tölt med ledande tygeltag på innertygeln samt små pet med pisken på inner bak. 

När jag sedan skulle rida öppna i tölt blev det VÄLDIGT avslöjande med mantofsarna - det var verkligen SVÅRT att ställa henne i nacken, f f a i höger varv... det var nästan som att jag började undra om Hamingja verkligen hade ett öga på höger sida...! :-O MÅNGA ledande tygeltag krävdes för att jag skulle få igenom den ställningen... Många "pet" med pisken blev det också, vilket numera sällan är lika traumatiskt för lilla fröken som det brukat vara. Men några "pet" på slutet resulterade i ovanligt kraftiga reaktioner och efter det var det i alla fall inget problem med att Hamingja skulle ha "dragit i handbromsen"...!!! 

Nu hoppas jag att vi ska komma igång med att rida lektioner för Sylvia regelbundet, som vi gjorde fram till dess att hästarna flyttade till sommarbetet i Höbäcken. Gårdagens två lektioner visade ju med all önskvärd tydligen att vi behöver det!!!

Inga kommentarer: