söndag 31 oktober 2021

Early bird med Early Grey!

 
Är Litlamin tillfälligt på annat håll kan man "hänga" med Elsa istället!

Morgonfodring stod på schemat för mig idag och när nattens omställning till vintertid gjorde att jag vaknade ovanligt tidigt så åkte jag också till Mariebäck tidigare än jag brukar. Hästarnas matsmältningssystem är ju konstruerat för att de ska leta mat och "småäta" 18 timmar/dygn, så det var ju bra för dem att inte få en extra timme mellan kvällsfodring och frukost. 

När jag sedan druckit mitt "Early Grey" och ätit frukost var det dags för ridning! Med dimman och det mycket hala väglaget när jag körde till stallet i åtanke tog jag för säkerhets skull reflexväst på mig så att ev bilar skulle se oss i god tid. Men innan vi red ner på bilvägen tog vi två galoppsekvenser uppför "kyrkbacken" som uppvärmning. Nyttjade fredagens upptäckt att en bakdelsvändning åt höger som förberedelse för fattningen av höger galopp. (Men det viktigaste för att Hamingja ska ta rätt galopp är ändå att jag inte fäller överlivet framåt och "tappar sitsen", utan sitter kvar och gör fattningen genom att skjuta fram höger höft.)

I töltträningen var det idag lättare att få igenom öppnan åt höger - effekten från fredagens träning satt fortfarande i. Men däremot hade hon VÄLDIGT bråttom och jag behövde göra halt många gånger när hon inte lyssnade på halvhalterna. Men tillslut började vi få saker och ting "på plats" och när jag under hemvägen först hade samlat lite mer och sedan genom att krama snabbt höger-vänster fick Hamingja att slappna av i nacken bjöd hon på en riktigt trevlig känsla i tölten! 

Lyckades faktiskt behärska mig tillräckligt för att ganska snart sakta av och belöna med en liten skrittpaus - trots att jag egentligen ville fortsätta njuta av den trevliga tölten läääänge. Men som tur var fick vi till ytterligare en sekvens med samma känsla innan hon fick sträcka ut och varva ner. Nu är det ju mindre än en vecka kvar innan vi har årets sista Atlikurs - en drar igång redan på fredag!!! Och jag hoppas tid och ork räcker till att rida någon fler gång innan dess också. 

Inga kommentarer: