lördag 9 oktober 2021

Världens bästa PT!!!

Jag har inte varit i någon vidare form den här veckan tyvärr och faktiskt inte orkat rida sedan i tisdags... Även idag har jag varit så OERHÖRT trött, men åkte till stallet för att pyssla lite med Hamingja innan jag skulle lunchfodra. Väl där gjorde min "PT" ett lika bra jobb som hon brukar - så plötsligt hade jag faktiskt skrapat ihop ork tillräckligt för en ridtur! 

Tänkte att vi kunde ge oss ut och skritta i terrängen, men så hörde jag att jaktlaget tydligen jagade alldeles nära Mariebäck idag så då vågade jag mig ju inte ut i skogen... Istället skrittade vi nerför "kyrkbacken" till bäcken och Hamingja fick sedan galoppera upp till kyrkan några gånger. Mycket uppskattat och bra träning för henne - medan jag mest kunde "åka med". En trevlig effekt efter tisdagslektionen var att Hamingja redan från start idag var så avslappnad och lösgjord i hals och nacke!

Avslutningsvis red jag även en stund på ridbanan för att "känna lite" på tölten medan jag vände in med ytterhjälperna precis som under lektionen i tisdags. Nu hade hon ju fått "galoppera av sig" i kyrkbacken och var inte alls lika "speedad" som i tisdags. Uppenbarligen satt "Sylvia-effekten" i fortfarande för det gick betydligt snabbare att få henne att slappna av och länga halsen i tölt idag! Att solen värmde ordentligt så att hon svettades rejält i sin redan tjocka päls hjälpte säkert till att dämpa henne lite också.  

Inga kommentarer: