tisdag 12 oktober 2021

Tisdagslektion

 

Under dagens lektion delade Hamingja och jag ridbanan med Olivia på Hamingjas storasyster Hremsa, som efter sex års mammaledighet nu inte är dräktig utan ska sättas igång och vara ridhäst igen ett tag. Precis som senast fick jag inleda med att vända in med ytterhjälperna men idag var Hamingja inte alls lika stressad som senast. "Idag går det att prata med henne!" konstaterade Sylvia.

Vi fick också jobba mycket i sluta och när det gällde vänstersluta var det SVÅRT...!!! Det var först när Sylvia tipsade mig om att börja med att flytta in bakdelen (förstärka ytterskänkeln med pisken) och sedan även ställa vänster först när bakdelen redan var på plats som vi började få ordning på det hela! Och självklart inte glömma LÖS INNERTYGEL!!"  

Idag var det åter ganska traumatiskt när jag petade till med pisken på något av bakbenen så jag fick "tjata" med den till dess Miss Dramaqueen slutade kasta sig iväg - att gå tillbaka till dessa överreaktioner är ju VÄLDIGT onödigt...!!! 

Jag måste också komma ihåg att dra bak axlarna, lägga vikten bakåt och krama ORDENTLIGT med överskänklarna när jag behövde bromsa upp tempot i någon gångart. T ex när vi som avslutning fick jobba med traven och jag fick hålla nere tempot genom att bromsa upp och vända "kors och tvärs" varje gång som Hamingja började få bråttom. 

I kväll fick vallack resp stoflocken flytta till nya hagar i skogen ovanför boningshuset för att komma ifrån leran som är nu i vinterhagarna. Och som om det inte redan var nog säger prognoserna nu att det ska komma ÄNNU mer regn och sedan även snö torsdag-söndag denna vecka... Det blir skönt när det fryser till så att vi får trevligare underlag i hagarna! Nu blir det lite ledigt för Hamingja då Johan och jag ska åka på en liten höstsemester till Gotland! Det är första besöket för mig IRL, fast jag har "löst så många mord" på ön att det känns nästan som att jag redan besökt den några gånger!!!

Inga kommentarer: