måndag 30 augusti 2021

Vi stretchar VÄNSTER bog!

Hamingja stretchar på egen hand också!

Sommarvärmen har valt att stanna ett tag - idag var det 19 grader i skuggan när jag kom till stallet efter jobbet! Och det är ju REJÄLT varmt för en häst som redan börjat sätta vinterpäls...! :-O Vi rev ändå igång dagens ridpass med att galoppera till vänster bakom vägbommen och när vi red vänster galopp och något fick Hamingja att ana ugglor i mossen så att hon snabbt förvandlades till giraff testade jag efter en stund att först be henne öka tempot lite så att hon tog i mer med bakbenen igen och gav sedan en försiktig signal om att sänka halsen - och för första gången gav det faktiskt önskad effekt! (Tidigare har all inverkan i det läget bara resulterat i att hon blivit ännu mer spänd och tappat galoppen.)

Vid vändplanen flåsade hon rejält, men när hon fick skritta in längs sin favoritstig var det ändå med energiska steg hon tog sig an uppgiften "muskelbyggande terrängskritt"! Under hemvägen red vi sedan långa sekvenser samlad skritt med STOOORA eftergifter och avslutningsvis även låååångsam tölt. Note to self: när jag vill återställa bärigheten i tölten ska jag använda sluta och liknande övningar, och/eller ännu fler halvhalter med sätet, för att aktivera bakdelen mer istället för en antydan till smackning som lätt skapar spänningar i lilla fröken. Och även MASSOR av halvhalter med sätet under nedvarvningstölten för att bibehålla bärighet och takt!

Efteråt kom jag faktiskt ihåg att stretcha vänsterbogen enligt Ingebjörns instruktioner. Och som ni ser på bilden ovan så stretchade Hamingja även lite på egen hand! Till helgen är det Atlikurs igen - ÄNTLIGEN!!! Nu gäller det för Hamingjas matte att agera klokt... inser nu att jag verkligen borde ha ridit ett pass på ridbanan innan dess... men samtidigt gäller det att spara på krafterna hos Hamingjas skröppliga matte så att jag orkar helgen bättre... Verkligen ett dilemma...! :-O

Inga kommentarer: