måndag 16 augusti 2021

Magic monday!!!

Vill du se en stjärna - se på mig!!!

Idag var det min första arbetsdag efter semestern och det måste ju firas på storstilat vis: i sadeln på Hamingja!!! Jag vaknade redan 04:30 i morse - min sömn stökar ju för det mesta, mer eller mindre... Därför var jag ovanligt tidigt på plats på jobbet och trots allt som samlats på hög under min ledighet tyckte jag sedan att jag med gott samvete kunde åka hem (alltså till stallet) lite tidigare också.

Rejält trött var jag vid det laget, så det blev en ganska "relaxed" ridtur, främst i skritt, motsols längs "nya Torrbergsrundan". Efter denna varma och torra sommar (ingen har väl missat att Luleå vann solligan??!!) var det ovanligt torrt även på de sanka partierna i skogen. Framme vid Torrbergsvägen svängde vi vänster och tog ett par galopper i den mjuka gräskanten. Sedan hade jag egentligen tänkt vända och rida samma väg tillbaka, men när jag fick se att det knappt ens var blött i de djupa skogsmaskinspåren där man kommer ut på Torrbergsvägen om man rider medsols, bestämde jag mig för att testa den vägen tillbaka istället.

Hamingja var som alltid jättenöjd när hon fick skritta i terrängen! Och jag konstaterade att vägen över hygget inte bara var torr utan underlaget även i övrigt var ännu bättre än jag hade trott! Med en matte i bättre form hade vi inte alls behövt hålla oss till skritt hela tiden, men idag kändes det lagom. Och tack vare att Hamingja hela tiden fick lyfta ordentligt på "fötterna" så blev det ju jättebra muskelträning för henne också!

Sista biten tillbaka till Mariebäck blev det ändå lite tölt också! Efter att ha samlat henne i skritt, med ett par små "pet" med pisken på vänster bak gjorde vi en övergång till vad jag tyckte var riktigt trevlig tölt, med bra längd på halsen. Efter att ha belönat detta genom att vara bekväm att ha på ryggen och sedan bibehållit aktiviteten i bakdelen genom halvhalter med sätet fick jag en riktigt god idé när jag kom ihåg att Sylvia och Atli antagligen skulle säga att det behövdes ÄNNU mer energi. 

Så jag petade till med pisken igen på vänster bak. När jag gör det i tölt blir det fortfarande en ganska stor reaktion från Hamingja, även om det inte kommer i närheten av hur det har varit tidigare. Och efter en förhållning med vikt och säte (tack för hjälpen halsring!!!) bjöd Hamingja på vad som VERKLIGEN var en trevlig tölt!!! Det blev inte någon längre sekvens med denna tölt för vid det laget nästan var vi nästan hemma igen... men jag hann ju få uppleva hur det KAN kännas bara jag "spänner bågen" lite till! Och samtidigt fick ju Hamingja en tydlig belöning när för detta när hon ganska snart fick sträcka ut i nedvarvningstölt och sedan skritta hem. 

Sammanfattning: den här veckan har börjat BRA!!!

Inga kommentarer: