söndag 22 augusti 2021

"Ser du inte att jag sover??!!!"

Så glad att jag fick njuta av det soliga vädret tillsammans med Hamingja idag! Det var länge sedan jag orkade rida fem dagar samma vecka. Men nog har hösttemperaturerna kommit ONÖDIGT tidigt i år...!!! Efter gårdagens skrölt-upplevelse ville jag förstås försöka uppnå samma sak idag - men det var ju lättare sagt än gjort... Riktigt lika långsamt tempo lyckades jag aldrig uppnå, men lite långsam tölt med lång hals i alla fall.

Jag hade valt att rida upp till vänster bakom vägbommen och när vi kom till vändplanen började jag vända runt för ytterhjälperna - kors och tvärs. Hamingja ville väldigt gärna skjuta ut högerbogen... tillbaka i stallet upptäckte jag att sadeln låg snett åt höger och kanske hade den gjort det redan här? Synd att jag inte kom ihåg att kolla det då...!

Under hemvägen satsade jag på att rida samlad skritt med riktigt mycket samling och med STORA eftergifter på tyglarna. Till att börja med kunde jag hålla samlingen enbart med skänklar och säte så att tyglarna bara behövde påminna om längden på halsen ibland. Det blev successivt lite svårare när Hamingja antagligen började bli trött i musklerna och därför ville öka tempot. Varvade med sekvenser på hellånga tyglar och i början märktes det att hon förväntade sig en övergång till tölt, men ganska snart insåg fröken att det var samlad skritt resp fri skritt som var uppgiften för dagen. 

Inga kommentarer: