fredag 20 augusti 2021

Friday fun!

 
Helgen inleddes på bästa sätt - på hästryggen!!!

Idag inledde vi med "nya Torrbergsrundan" medsols och när vi passade på att galoppera större delen av vägen fram till kalhygget med älgtornet var Hamingja verkligen "på hugget"! Efter de senaste dagarnas regnskurar var det förstås lite blötare att rida över hygget nu, men det var inget som bekymrade lilla fröken det minsta! Hon verkade lika nöjd som när hon får pulsa i snö!

På Torrbergsvägen fortsatte vi att växla mellan höger och vänster galopp och alla galoppfattningarna blev bra, förutom när vi skulle galoppera uppför backen på skoterleden mot Ale. Där tänkte jag ta höger galopp men Hamingja tog vänster. ..Och när jag rannsakade mig själv insåg jag att jag precis i fattningen fällt överlivet framåt och "tappat sätet"... Varför är det så lätt att göra den tabben när man tänker att man ska göra en TYDLIG galoppfattning och därmed lyckas med motsatsen??!! 

Vid nästa försök lyckades jag behålla sitsen och bara skjuta fram höger höft - och då var Hamingja förstås HELT enig med mig om vilken galopp vi skulle satsa på! När vi skrittat sista biten fram till korsningen där vi här om året träffade på min hittills enda livs levande grävling var det dags för (ännu en) omsadling innan vi vände hemåt igen. 

Nu blev det fokus på tölt, med halsringen som stöd och där förhållningar med vikt och säte höll nere tempot och högersluta (ibland förstärkt med ett litet pet med pisken på vänster bak) för bärigheten. Samt en halt de gånger hon inte riktigt lyssnade på halvhalterna. Jag kom i alla fall ihåg endel av alla de intruktioner jag fått av Sylvia och Atli den senaste tiden... (Men hur var det med "håll om med skänklarna"...?!) 

Vid stället där "nya rundan" kommer ut på Torrbergsvägen tog vi in och red samma väg tillbaka hem. Och Hamingja fick en rejäl andhämtningspaus (men ytterligare muskelträning) när vi skrittade hela vägen över kalhygget. Extra välförtjänt när hon bjudit på så trevlig tölt! Vädret var verkligen på min sida idag också! Efter att regnskurarna hade avlöst varandra hela dagen red jag ändå iväg utan regnkläder... och det visade sig vara en chansning som gick hem! För nästa regnskur kom inte förrän PRECIS när vi kom skrittande in på gården igen! Därför tog jag mig inte tid att fotografera den regnbåge som så lämpligt gick ner precis över stallet. Men så satt jag ju redan (bokstavligen) på skatten!!!
Den här bilden hade jag tagit strax innan regnet kom, den blev väl inte riktigt som jag tänkt...! :-D

Inga kommentarer: