fredag 13 augusti 2021

Borta bra, men hemma Hamingja!!!

 

Under denna, vår sista semestervecka, har Johan och jag varit en sväng ner till Umeå igen för att hinna träffa mina föräldrar lite mer. Igår kom vi tillbaka hem och i kväll har jag varit och ridit favorithästen! Framme i Mariebäck upptäckte jag att mina ridskor låg kvar i den andra bilen... så jag fick ta ridstövlarna i värmen... men det var i alla fall svalare i kväll än tidigare idag så det var TUR att jag satsat på kvällsridning!

Jag red upp längs den vänstra skogsvägen bakom vägbommen och vi gjorde fyra galoppfattningar (H, V, H, V) från halt och de var klockrena varje gång! Uppe vid vändplanen var Hamingja REJÄLT flåsig i värmen så vi fortsatte in på hennes favoritstig och skrittade runt i terrängen en god stund innan vi vände hemåt igen.

Under hemvägen red vi tölt där högerslutor ramade in och massor av halvhalter med sätet (och halsringen) bibehöll aktiviteten i bakdelen. Jag kunde rida henne med låååång hals i tölten och det krävdes bara små förhållningar för att bibehålla en lågt tempo. Riktigt bra kändes det!!! Efter att hon fått varva ner en stund i lägre form tog vi en skrittsväng längs den vänstra vägen innan vi red hem. 

I morgon står stallstädning på schemat och på söndag har jag "hästloppis" hemma (i garaget ifall det blir regn, som SMHI hotat med. Det ska bli roligt att "leka ridsportaffär" igen! Och jag har plockat ut en hel del som jag egentligen gärna skulle behålla... men jag tänker att blir det sålt så blir det - och om det inte blir sålt blir jag inte besviken för det! Jag är helt enkelt alldeles för bra för att shoppa nytt för att behålla all ridutrustning och alla ridkläder jag gillar...! Antagligen kommer jag varken att orka rida i morgon eller på söndag, så det får bli några vilodagar för Hamingja igen. 

Inga kommentarer: