fredag 5 mars 2021

Fredags-AW

Jag brukar alltid vilja inleda helgen tillsammans med Hamingja - och så även idag! Fast efter en intensiv arbetsvecka kändes det som ett gränsfall om jag verkligen skulle orka... Men jag bestämde mig för att göra ett försök och när vi skrittade iväg i solskenet kändes det VÄLDIGT bra!!!

Jag red upp till vänster bakom vägbommen, fattade vänster galopp och lät Hamingja galoppera nästan hela vägen upp till vändplanen. Där satt jag av för att sadla om - och hade sedan inte helt enkelt att komma upp i sadeln igen... jag brukar ju försöka ställa Hamingja i en liten svacka eller ställa mig själv på en hårdfrusen plogkant, men denna gång hade jag svårt att hitta något riktigt bra ställe så det var först vid femte försöket jag tillslut landade i sadeln igen.

Hamingja fick skritta på långa tyglar i början av hemvägen, innan jag gjorde halt och fattade höger galopp. Då gjorde hon en JÄTTEFIN galoppfattning och fick förståss MASSOR av beröm av matte! Det var först efter en stund som jag insåg att vi faktist red i VÄNSTER galopp, inte höger... och sedan insåg jag varför: jag hade ju faktiskt bett henne göra just det...!!! :-O  Inte lätt när man har en matte som är trött och disträ...!!! :-O 

Bytte till höger galopp och lät Hamingja galoppera nästan hela vägen till vägbommen innan jag visslade för att hon skulle sakta av. Vände sedan och lät henne skritta tillbaka medan vi höll oss på vänstra sidan där det var en ganska upptrampad stig. När vi kom fram till där skogsarbetarbaracken tidigare stod tyckte jag att hon fått tillräckligt lång nedvarvning så jag vände hemåt igen men lät henne då gå på sidan av "stigen" där snön var någon dm djup, för lite extra muskelträning. 

Medan Hamingja skrittade ägnade jag mig åt att fokusera på sitsen inkl att dra bak axlarna för att känna det där "nypet" i musklerna mellan skulderbladen. Med förhoppningen att kroppen skulle lagra lite av känslan för att någon gång om 100 år kanske kunna uppnå densamma i tölt...! Och medan min häst frustade belåtet över att få gå i snö var jag nöjd med att dagens ridpass verkligen blev HELT annorlunda än när vi tränade tölt i onsdags. Jag har ju i vinter satt upp målsättningen att försöka variera ridpassen mer än jag brukat, för att det ska vara mer skonsamt för de känsliga musklerna i hennes bakdel. Men i morgon tror jag det blir mer tölt igen!

Inga kommentarer: