lördag 31 oktober 2020

Fröken Ambitiös!

Jag vet inte vad Hamingja spanat in nere vid bäcken... men det var i alla fall VÄLDIGT mycket mer spännande än matte...!!!

När jag väl hämtat henne var hon i alla fall inställd på att jobba! Det visade sig väldigt tydligt när jag under uppvärmningen skulle fatta höger galopp men hon valde vänster så jag saktade av och vände tillbaka för en ny galoppfattning på samma ställe som förra gången. För trots att det innebar att vi skrittade hemåt gjorde Hamingja flera försök att vända igen - hon hade uppenbarligen ingen brådska tillbaka till stallet! Jag har ju många gånger konstaterat att hon definitivt har en arbetsvilja långt över medel - hon råkar bara bli jämförd med Lára som antagligen hade världsrekordet på det området...!

Min plan för dagen var en repris av gårdagen, d v s att rida Torrbergsvägenrundan. Men när vi ridit genom skogen och kom ut på Torrbergsvägen kunde jag skymta jägare längre bort längs vägen, både när jag tittade åt vänster och åt höger... så det kändes säkrast att vända direkt och rida tillbaka genom skogen igen. (Vilken TUR att jag kommit ihåg att ta reflexvästen i alla fall - så risken var mindre att vi blev misstagna för en älg...!) 

Jag hade först tänkt att jag när vi var tillbaka nere vid vägbommen kunde rida upp längs den vänstra skogsvägen en sväng istället. Men under vägen tillbaka genom skogen hörde jag flera skott som verkade komma från området bortanför den så det kändes säkrast att helt enkelt rida direkt hem. Men vi hade ju fått komma ut och röra på oss i alla fall - och precis som igår hade Hamingja fått mycket bra muskelträning när vi skrittade i snön genom skogen!

Inga kommentarer: