onsdag 28 oktober 2020

En bra onsdag!!!

 

Mattemys!!!

Jag mår BETYDLIGT bättre i kroppen idag - och när jag sedan fick både mysa med och rida min FINA häst efter jobbet blev det ju ÄNNU bättre!!! I o m att det var vårt första ridpass efter helgens kurs blev det förstås ett pass på ridbanan för att repetera! Efter mer än två dygns regnande och plusgrader var helgens fina snöunderlag förbytt till en blandning av is och barmark och eftersom Hamingja fortfarande har "höstskorna" utan broddar i tån fick jag anpassa ridvägarna efter underlaget och lägga volterna där det råkade vara barmark.

Mitt huvudfokus var förstås att försöka komma ihåg alla instruktioner Atli gav mig avseende sitsen: att hålla "grundpositionen" med ett "nyp" i musklerna mellan skulderbladen, "vinglas" i händerna (jag ska tänka att jag håller runt glasens fot), vinkla ut hälarna, driva genom att vrida på skänklarna, slappna av i sitsen och röra mycket på kroppen för att stämma av var jag har spänningar så att jag kan försöka lösa upp dessa. Mycket att hålla reda på...! Och när jag skriver detta inser jag att det där med att böja mer på knäna (förutom när jag driver) blev helt bortglömt... det måste jag se till att komma ihåg nästa gång!

Medan jag hade mitt fokus på ovanstående fick Hamingja ägna sig åt "blandade gångarter". Hon frustade en hel del i tölten vilket jag tolkade som att jag i alla fall bitvis var hyfsat följsam och då ganska behaglig att ha på ryggen! Nu ser jag fram emot att träna vidare på detta!

Inga kommentarer: