söndag 4 oktober 2020

YES!!!


Haminjga redo för ridtur!

Eftersom Hamingja inte visade några tecken på besvär från sin högra bakhov igår vågade jag mig idag ut längs bilvägen där vi red mot Alviksträsk. Jag försökte hela tiden hålla oss i något av hjulspåren för att undvika vasst grus och Hamingja kändes även idag opåverkad när vi värmde upp i trav. Red in mot gamla soptippen för ett några galoppintervaller. När vi avverkat den första och jag vände ner igen slingrade sig Hamingja som en mask - hon ville uppenbarligen inte alls tillbaka hemåt! 

Efter vår andra galoppintervall kunde jag därför glädja henne med att fortsätta efter bilvägen och rida tölt fram till korsningen vid sjön. I kanten på ängen tog vi ännu en galopp innan vi vände hemåt. Och eftersom hon inte visade några tecken på obehag från höger bak satsade jag på töltträning under hemvägen. 

Fortfarande höll vi oss till ena hjulspåret för att minimera risken att trampa på vassa stenar och jag försökte fokusera på att slappna av i mina knän så att jag kom ner djupt i sadeln och när jag dessutom kom ihåg att "lura" mig själv till att räta på mig genom att ha lite längre tyglar hittade vi sekvenser med riktigt trevlig tölt! Innan vi red iväg hade jag dessutom kommit ihåg Atlis senaste knep: att locka henne att tugga på bettet för större lösgjordhet från start. 

När Hamingja sedan fick börja sträcka ut på allt längre tyglar i "nedvarvningstölt" bibehöll hon aktiviteten i överlinjen så där trevligt som vi inte lyckas med under uppvärmningen... men en vacker dag kanske vi t o m fixar det?!! Avslutade med lite trav, för en extra avstämning av att höger bak fortsatt var opåverkad av ridningen. 

Tillbaka i stallet var Hamingja rejält svettig - men det var ju även idag ovanligt varmt för årstiden. För säkerhets skull fick hon också stå en längre stund med Back on Track medan jag fyllde vatten i de hagar där det inte finns vattenkoppar. Passade på att mysa lite med favorithunden Asta under tiden som vatten fylldes på hos en av träningshästarna, när jag fick se hur han bet tag i slangen och drog upp den ur vattentunnan! När jag sedan släppte ut Hamingja i stoflocken igen verkade hon dra en STOR suck av lättnad över att inte tvingas till ny "husarrest" inne i stallet!

Inga kommentarer: