måndag 27 juli 2020

Slut på Hamingjas sommarlov

"Hej matte! 
JUST IDAG kände jag för att fjäska lite... men få inte för dig att det ska bli någon vana!!!"

Hamingja har haft sommarlov nästan två veckor, medan Johan och jag först varit i Umeå och träffat min familj - inkl nya systerdottern - och sedan tillbringat en helg på ön Malören lååångt ut i Kalix skärgård. (Fortfarande i Sverige, men faktiskt längre österut än t ex Vasa i Finland!) Jag var bara förbi stallet och tittade till Hamingja när vi "landade" hemma en dag mellan dessa båda "event". Så när jag idag dök upp i hagen igen tyckte Hamingja t o m att det var på sin plats att komma mig till mötes. (Bara det nu inte stiger matte åt huvudet så hon tror att sådant fjäsk ska bli en vana...!!!)

Dagens ridpass skulle oplanerat bli ovanligt långt, men det visste jag inte något om när vi red iväg längs bilvägen mot Bälingeträsket. Precis som under senaste Atlikursen satsade jag på uppvärmning i skritt och trav så att jag kunde börja be om samling direkt när det var dags för tölt. Det blåste REJÄLT idag så vi behövde inte besväras av så jättemycket insekter (främst bromsar) och trots vinden var Hamingja faktiskt ganska fokuserad.

I korsningen vid sjön fortsatte vi längs vägen mot Bälingeberget, fram till skoterklubben där jag satt av och sadlade om innan vi vände hemåt igen. Det var när vi sedan var tillbaka i korsningen vid sjön som vi blev engagerade i försöken att fånga/"valla hem" en förrymd hund. Vilket för oss innebar en ny sväng bort till skoterklubben innan hunden vände tillbaka åt rätt håll igen och vi kunde göra detsamma.

Slutet gott - allting gott - hunden kom hem som hon skulle! Och ett extra långt ridpass för mig och Hamingja, vilket kanske egentligen borde upprepas ofta för att hantera "semestermage" hos både häst och ryttare?!!

Inga kommentarer: