måndag 6 juli 2020

Hamingja goes vintage!!!

Hamingja kör med arvegods just nu, det här var Láras träns och det är i så fint läder att jag inte velat göra mig av med det. Men supernätta Lára hade ponnystorlek så Hamingja får passa på att använda det under sommaren, för så snart hon börjar få vinterpäls blir tränset alldeles för litet.  

Detsamma gäller Láras lädergrimma, i ÄNNU finare läder, som nu får bli Hamingjas "sommargrimma"...!

Precis som igår red vi med töltfokus och idag fortsatte jag förbi skoterklubben och ända bort till den långa backen innan vi vände hemåt igen. Mulet och bara 13 grader är ju inget väder man direkt önskar sig på första semesterdagen... men till ridning är det ju faktiskt helt perfekt! 

Att tölta i långsamt tempo men med MYCKET energi är verkligen SVÅRT!!! Men tillslut ska väl förhoppningsvis övning ge (viss) färdighet i alla fall...! Det gäller ju också att inte "fastna" i att rida sakta - det skadar nog inte att satsa lite mer på tempoväxlingar i morgon så att Hamingja ändå fortsätter att "tänka framåt". 

När hon går med broddar brukar hon fastna med bakhovarna i underlaget när vi töltar, så att hon får rycka till för att komma loss. I vintras blev det STOR skillnad när jag fått tipset att ha kortare broddar. Egentligen var tipset att ha de kortaste så länge det var lerigt för att sedan byta till vänliga när det var is och snö. Men när jag märkte att det blev sådan skillnad, att hon nästan aldrig fastnade i underlaget, bestämde jag mig för att fortsätta med dem till dess hon skulle börja få problem med fästet. Men det fick hon aldrig så de hängde med hela vintern. Och Hamingjas känsliga bakdel klarade också vintern ovanligt bra! 

Men både igår och idag har det varit som att hon fastnat i underlaget igen... väldigt konstigt för nu har hon ju inga broddar och vi red på slät grusväg där jag inte tycker att det fanns något att fastna i och dessutom har vi ju bara ridit sakta... Så vi får se hur det går i morgon ifall jag testar att rida ökat tempo - det är nämligen i högre tempo problemet brukar vara störst... Någon av mina bloggläsare som känner igen problemet och har någon idé om vad man kan göra?

Inga kommentarer: