söndag 5 juli 2020

Favoritbild i repris!

Ok, kanske lite "off season" med en bild där Hamingja fortfarande har vinterpäls... men jag bara älskar hennes uttryck här så ni får helt enkelt försöka tänka er en blank sommarpäls istället för allt "lurvet"!

Efter två vilodagar för att ge mina ridsår i knävecken en chans att börja läka var det HÄRLIGT att vara tillbaka i sadeln igen idag! Och för säkerhets skull red jag med bara ridskorna, utan mina shortchaps, för att minska risken att det bildades skavande veck på ridbyxorna. (Jo, jag var REÄLT preparerad med Compeed skavsårsplåster över de gamla såren också!)

Det blev ett ridpass med töltfokus, längs bilvägen bort till "världens ände" och sedan nästan fram till skoterklubben innan jag satt av för att sadla om och sedan vända hemåt igen. Och idag gick det lite snabbare för oss att enas om ett långsamt tempo i tölten, så att jag kunde börja lägga in en smackning här och där för att få mer energi.

Under hemvägen satsade jag dessutom på "för långa" tyglar för att tvinga mig själv att korrigera sitsen när jag föll framåt - bitvis kändes det verkligen som att jag låg bak över rumpan på henne så kanske fanns det verkligen i alla fall korta sekvenser där jag faktiskt satt rak i ryggen?!!

När vi på hemvägen närmade oss "världens ände-korsningen" igen hörde jag ett kraftigt motorljud och hann precis sakta av till skritt innan en stor lastbil i hög fart kom skramlande ut ur kurvan mot oss. Jag satte upp handen som stopptecken och chauffören var bussig nog att sakta farten ordentligt så  att vi fick mötas "under ordnade former" - och Hamingja skötte sig också exemplariskt!

Vi fortsatte hemåt och jag fick uppleva några sekvenser när det kändes som att hon kom upp lite mer med bogarna i tölten - en härlig känsla! Och när hon sedan fick sträcka ut i nedvarvningstölt bibehöll hon aktiva ryggmuskler så jag tror och hoppas att jag faktiskt lyckats aktivera hennes bakdel på ett bra sätt! Själv verkade jag dessutom ha klarat mig riktigt bra från att få nya skavsår - så förhoppningsvis kan det bli ridning även i morgon, måndag! Då är det ju formellt sett min första semesterdag och den vill jag förståss fira i sadeln på min FINA häst!!!

Inga kommentarer: