torsdag 6 december 2018

Ja, se det snöar - det var ju roligt HURRA!!!

ÄNTLIGEN SNÖ!!!

Vilken OERHÖRD skillnad det blir när snön kommer!!! I kväll har Hamingja och jag galopperat längs skogsvägen till vänster bakom vägbommen, hela vägen upp till vändplanen. Det hade vi INTE kunnat göra förra veckan när höstmörkret var som värst...! Men med snö och en pannlampa gick det hur bra som helst! Hamingja glömde t o m att bli rädd för de tre stora timmerupplag som nu ligger vid ena sidan av vägen men som inte funnits där tidigare. 

Lilla fröken tyckte verkligen att det var ROLIGT att galoppera!!! Och det var också ett bra tag sedan sist... delvis p g a höstmörkret men f f a p g a det hårdfrusna underlaget. Vilket nu - tack vare snön - är ett minne blott! Ungefär halvvägs upp till vändplanen bytte vi galopp för att träningen skulle bli så liksidig som möjligt. Vi hade börjat med höger galopp och först ville hon fortsätta med den... Vid mitt andra försök att fatta vänster galopp testade jag därför knepet från tidigare i höst: att lägga pisken mot vänster bog och då blev det rätt galopp direkt!

Min plan var egentligen att vi skulle galoppera tillbaka hemåt också. Men så snart jag började korta upp tyglarna tyckte Hamingja att det var dags för samlad skritt och övergång till tölt. En dm snö utgör uppenbarligen inget hinder för att prestera tölt med härlig bärighet! Och den upplevelsen kunde jag ju inte tacka nej till, så det fick bli töltintervaller längs vägen tillbaka istället! 

Tillbaka vid bommen fortsatte vi in på den högra skogsvägen också och här tyckte jag att det var dags för trav. Hamingja gjorde några försök att övertyga mig om att det åter var galopp som gällde. Men när hon insåg att jag inte skulle låta mig övertalas denna gång höll hon nästan på att "trava mig ur sadeln" när snön fick henne att trycka ifrån REJÄLT med bakbenen! Det var ungefär som att rida över förhöjda cavaletti!

Den enda nackdelen med den efterlängtade snön är att ridbanan "snöat över"... trodde jag... Men det visade sig att Ronny skottat den mycket omsorgsfullt med traktorn - han vet minsann hur man ska prioritera!!! Så i morgon kan det bli träning på samlingen vid hand igen - kanske i kombination med att vi rider ut en sväng sedan!

Inga kommentarer: