fredag 20 oktober 2017

VAD har man för kläder när det INTE regnar???!!!

Idag hände något ytterst märkligt... det regnade nämligen INTE...! "Det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder" brukar man ju säga. Men vad i all världen gör man när det faktiskt är BRA väder - FAST det är höst?!! Hamingja hade självklart koll: en vacker, rödbrun islandshästpäls är helt enkelt ALDRIG fel och särskilt inte när höstsolen får den att "glöda"! Medan matte tog det säkra före det osäkra och valde (svart) regnjacka utanpå ylletröjan.

Hamingja var både avslappnad och fokuserad idag! Vilket bl a visade sig i att skritt på hellånga tyglar innebar ett trevligt driv i steget som fortplantade sig fram över ryggen och ut i en lååååång hals! Så jag passade på att låta henne skritta extra länge på detta sätt, innan det blev dags för den dagliga dosen av "korsa bakbenen genom ridning med innerskänkel mot yttertygel". Och efter detta två klockrena fattningar i vardera galoppen, varvat med lika avslappnad skritt med låååång hals, när vi red intervaller i lilla backen in mot gamla soptippen.

När vi sedan fortsatte längs bilvägen bort mot "världens ände" och ytterligare en sträcka längs vägen in mot stan blev det intervaller i tölt. Matte spårade ur och smackade så där otäckt FLERA GÅNGER, BÅDE i samlad skritt och i tölten - men tack vare sina starka nerver överlevde Hamingja trots allt och bjöd också på några riktigt trevliga töltsekvenser! Om hennes matte DESSUTOM kunde låta bli att tippa framåt så skulle förståss tölten bli ÄNNU trevligare...!

Under hemvägen blev det mer tölt, varvat med skrittpauser och som avslutning en längre sekvens samlad skritt innan hon fick sträcka ut i tölt på långa tyglar. Flera gånger under hemvägen hörde jag ljudet av skott från skjutbanan som vi behöver passera för att ta oss tillbaka till stallet. Jag hoppas alltid att de ska ha uppehåll i skjutandet precis när vi rider förbi, för även om våra hästar är väldigt vanan vid detta ljud på håll så borde det ju vara obehagligt för deras känsliga öron om de skjuter när man är riktigt nära. Om de ser att vi kommer ridande brukar de också ta paus - och precis så tur hade vi idag!

Inga kommentarer: