fredag 27 oktober 2017

Hamingja på hal is...

Systrarna Hamingja och Hremsa i hagen idag

Hamingja har fått ha ledigvecka i väntan på att hovslagaren ska komma och slå på vinterskor. Han har inte lämnat besked ännu om när han har tid, men jag hoppas verkligen att han hinner göra det innan torsdag till veckan. Då är det nämligen dags för Atlikurs igen! Planen var egentligen att Atli redan skulle ha varit här två gånger tidigare under hösten, men båda gångerna blev tyvärr inställda... Så nu är vi "taggade till tänderna"!!! Vissa år har Atli varit i Mariebäck så mycket som sju gånger - vilket fått endel från södra Sverige att undra: "BOR han hos er, eller??!!" Men inte den här hösten alltså...

Och när det då ÄNTLIGEN blir kurs vill jag ju verkligen inte att Hamingja ska ägna hela kursen åt att halka runt på ridbanan, med de spänningar som uppstår av att hon känner sig som Bambi på hal is... Som nödlösning skulle vi skulle kunna klara oss med vinterskor fram, för på bakskorna har hon i alla fall hål för traktbroddar. Håll tummarna att det löser sig till på torsdag!!!

Men innan dess, nu på söndag kväll, har Midur tid i nya ridhuset på Bodens Ridklubb igen. Förra gången kunde jag inte vara där och även den här gången ser det tyvärr lite knepigt att få till det... Men när jag inte kunnat rida p g a underlaget känns det ju som en extra stor bonus att vi nu tillslut lyckats få tillgång till ridhus. Så jag ska verkligen försöka pussla ihop helgen så att det finns utrymme för att åka med Hamingja till BRK! 

Inga kommentarer: