lördag 7 oktober 2017

Höstens trend - och kom ihåg var ni såg den först!

"Den som spar hon har!" I en av mina "gömmor" hittade jag den här jackan från tiden i Lillhästen i Stav-teamet - och den matchar ju Hamingja perfekt! Det tog lite tid, men i höst har ju bl a Equestrian Stockholm satsat på bronsfärg i senaste kollektionen...men kom ihåg var ni såg det först!!!

Idag red vi upp bakom vägbommen och den vänstra vägen upp till vägbommen. Precis som igår ägnade vi oss mycket åt att träna samling - och även idag SMACKADE matte på stackars lilla hästen...! :-O  Men det var inte lika mycket tölt utan f f a samlad skritt. Att det innebar en hel del arbete för Hamingja visade sig i att hon blev ganska svettig trots att vi "bara" skrittade. (För jag tror inte att det bara berodde på mattes otäcka smackningar.)

Det kändes bra med ett sådant här pass idag, efter all samlad tölt igår. Hon behöver ju verkligen avtrubbas mer för det här med smackningarna. Men jag vill ju inte att det innebär att hon bygger upp spänningar i tölten... När vi vänt hemåt igen började jag varva samlad skritt med skritt på längre tyglar. Och de första gångerna var det tydligt att hon verkligen laddade för samlad tölt och inte riktigt hade ro att skritta avslappnat när jag längde tyglarna... Men för varje upprepning gick det bättre och bättre. 

Och nu laddar vi för morgondagen då Midur har medlemsdag på Bodens ridklubb! Med löshoppning på fm och sedan möjlighet till fri ridning i ridhuset. För min lilla fröken, som aldrig varit i ett ridhus tidigare blir det ett perfekt tillfälle att få lite social träning! 

Inga kommentarer: