söndag 5 mars 2017

"På ridbanan mellan fjälltopparna!"

Hamingja och Eldvaka mumsar lunchhö.

Ännu en dag med FANTASTISKT vårvinterväder och ännu en dag med Hamingja-ridning! Idag red jag på vad jag numera kallar "ridbanan mellan fjälltopparna", sedan Janne m h a STORA traktorn igår förvandlade hela Mariebäck till en alpby! När jag kom till Mariebäck idag satt Olivia högst uppe på en av "fjälltopparna" och jag hade inte blivit förvånad om jag plötsligt hört henne joddla!

Eftersom jag red på ridbanan blev det fullt fokus på vänstertygeln utifrån de instruktioner jag fick av Sylvia tidigare. D v s hela tiden hålla en tydlig kontakt på vänstertygeln, om det så kräver att jag böjer hennes hals till vänster och sedan m h a drivning fram emot bettet samt snabba, ledande tygeltag med högertygeln uppmuntra Hamingja att med bibehållet stöd på vänstertygeln ställa sig till höger.

Började förstås i skritt och då gick det riktigt bra. När jag sedan övergick till att göra samma sak i tölt tog det betydligt längre tid att få önskad reaktion... Jag hade börjat i höger varv eftersom jag utgick ifrån att det skulle vara ÄNNU svårare att göra samma sak i vänster varv när jag inte längre hade ett bromsande staket att böja henne emot. Senast red jag tölten bara i höger varv eftersom det kändes alldeles tillräckligt svårt. Fast när jag nu tillslut även vågade mig på vänstervarvet visade det sig nästan vara lättare att få henne att bibehålla kontakten med innertygeln där. Och det utan att vi hamnade mitt på ridbanan! 

Jag har verkligen ett ENORMT uppdämt ridbehov - men nu ska jag försöka behärska mig tillräckligt för att ge Hamingja en vilodag i morgon. Hon har ju faktiskt fått jobba varje dag senaste veckan, även om det "bara" blev tisdag-torsdag med Sylvia i sadeln. Och nästa helg blir ju intensiv med Atlikurs fre-sö så jag borde nog ge henne vilodag på torsdag också. Vi får se hur långt självbehärskningen räcker!

Inga kommentarer: