onsdag 31 augusti 2016

´cause she´s worth it!!!

Hamingja har nu även fått en ryggvärmare från BoT. Den ska bidra till ökad blodcirkulation i musklerna på hennes bakdel och därmed (tillsammans med hasskyddet jag köpte tidigare i sommar) förhoppningsvis motverka att vad som än orsakat hennes besvär kommer tillbaka. Och när matte ser bilden måste hon GENAST skynda till Hamis försvar: hon står faktiskt och vilar vänster bak och därmed ser hennes mage MYCKET rundare ut än vad den egentligen är...!!!

Tanken med ryggvärmaren är att i första hand använda den en stund före och en stund efter varje ridpass. Och idag var det alltså premiär - så Hamingja fick stå så här på stallgången medan jag fixade med lite annat innan det var dags för ridning. Sedan red vi upp bakom vägbommen fast vägen till vänster. Och för att variera oss lite extra använde vi större delen av sträckan upp till vändplanen till korta galoppintervaller varvade med längre skrittpauser. ROLIGT att galoppera!!! tyckte Hamingja förståss!

Under hemvägen blev det sedan mest tölt - faktiskt kom jag plötsligt på mig själv med att jag helt glömt skrittpauserna och töltat nästan hela vägen från vändplanen och hem... :-O  I vanliga fall är det ju inget konstigt, men det är ju inte riktigt enligt våra rehab-instruktioner... :-O Idag hade vi ju dessutom galopperat mer än vi gjort hittills... När jag insåg detta saktade jag förståss genast av till skritt och lät henne skritta resten av vägen tillbaka till stallet.

Sedan fick hon stå med BoT både på bakdel och på vänster has en ganska lång stund samtidigt som jag försökte "tvångsmata" henne med ett par nävar havre blandade med det mineraltillskott jag brukar ge henne. Men efter den första ivriga tuggan svalnade frökens intresse för innehållet i krubban... När jag blandat i en näve lusern åt hon i alla fall tillslut upp allt. I morgon får jag försöka komma ihåg att blöta lite betfor innan vi rider ut och se om hon hellre vill ha det än havren.

Inga kommentarer: