söndag 7 augusti 2016

Även solen har fläckar?!!


Nej, inte ens med denna vacka häst som modell blir alla bilder superbra...!

När jag besökte Hamingja och Ella (som är de två ston som går kvar på betet nu) här om kvällen kunde jag konstatera att knotten kommit för säsongen... samt att Hamingja kliade sin svans... "Solens enda fläck" när jag köpte henne var ju den tunna svansen - och när den successivt börjat växa ut har jag förstått att hon vid något tillfälle tidigare måste ha kliat den. Men först nu fick jag alltså se ett exempel på detta. 

Hon vek sig nästan dubbel när jag började klia hennes svansrot - det var uppenbarligen JÄTTESKÖNT!!! Som avslutning sprayade jag extra insektsmedel på och runt svansroten för att förhoppningsvis hålla knotten borta i fortsättningen. När jag var tillbaka i hagen här om kvällen kunde jag till min glädje konstatera att det inte heller verkade klia lika mycket - det var först när jag kom längst ner på svansroten som hon började signalera att det var skönt att bli kliad. Nu hade jag dessutom med mig ett medel som ska lindra klåda, vilket jag smorde rejält med. Även man och pannlugg fick för säkerhets skull en "omgång" av detta. Har dock inte sett några tecken på att hon kliar sig där. Att även de tunnas ut lite på sommaren verkar snarare bero på att hon, som en hel del andra hästar, fäller även från man och pannlugg på sommaren. 

Nu laddar jag i alla fall för att det snart ska vara slut på hennes "sommarlov" - på måndag fm planerar jag att flytta hem Hamingja och Ella till Mariebäck igen för att sedan börja skritta igång henne. Så får vi se hur det utvecklar sig... Eva ska följa med för att flytta hästarna, så får vi en mysig "hästdag" samtidigt!!! I o m Láras hastiga och helt oväntade sorti från jordelivet så har ju efterfrågan på medryttare rasat mer än det brittiska pundet efter Brexit-omröstningen... Men som tur är kan vi ju ha lite gemensamt "hästpyssel" i alla fall!

Inga kommentarer: