lördag 20 augusti 2016

Hamingja och jag har ROLIGT!!!

"Gott, men ALLDELES för lite...!!!" tycker Hamingja om morötterna (som fanns) i hinken!

Det märks verkligen tydligt hur roligt Hamingja tycker det är att vi kommit igång med ridningen igen - hon är så oerhört ivrig när vi skrittar ut från gården! Så det är lite orättvist att Hami alltid måste stå ut med att jämföras med Lára som antagligen var världens mest extremt arbetsvilliga/arbetslyckliga häst..! Och efter två vilodagar var det idag åter dags för Hamingja och mig att ha riktigt, riktigt roligt tillsammans!

Utifrån devisen "Varför ändra ett vinnande koncept?!" red vi även idag till höger bakom vägbommen och genom skogen bort mot Torrbergsvägen, eftersom den sträckan känns väldigt optimal för den typ av lugn uppbyggnadsträning som vi startat igång med. Idag skojade jag dock till det lite extra genom att lägga till två kortare intervaller galopp (en höger och en vänster galopp) längs den lilla vägen som går upp till vänster strax innan vändplanen. Men för säkerhets skull spred jag ut dem så att vi tog den första galoppen i början av ridpasset och den andra i slutet när vi var på väg hem.

Jag har ju insett att denna uppbyggnadsperiod är ett ypperligt tillfälle även för min egen träning och då närmare bestämt för träningen mot en lodrät sits även i tölt. Av någon anledning sitter jag betydligt bättre när jag rider trav - har inte alls lika lätt för att falla framåt med överlivet och "tappa" sitsen. Nu under igångsättningen gör jag precis som under vår långa rehabperiod i vintras: rider trav på väg bort från stallet och tölt på hemvägen, eftersom det är mycket svårare att övertyga Hamingja om att trava lugnt när vi är på väg hemåt. 

Detta är också det bästa upplägget för min egen sitsträning - då jag märkt att om jag först hunnit "landa" ordentligt i en lodrät sits under travridning så är det mindre svårt att behålla denna sits när jag sedan ska övergå till tölt, än om jag börjar ridturen med att värma upp i tölt (som vi ju oftast gör när vi rider för Atli.) När det på hemvägen är dags att övergå till tölt gäller det alltså att få mig själv att fortsätta "tänka trav" samtidigt som jag ber Haminga börja "tänka tölt"! Inte helt enkelt det heller visserligen - men vem har sagt att ridning ska vara enkelt?!!

Och i morgon ska Hamingja och jag få fortsätta att har ROLIGT och träna tillsammans!!!

Inga kommentarer: