tisdag 9 augusti 2016

Tappsko och loppis-förberedelser

I morse påminde Facebook mig om att det idag är precis ett år sedan den historiska tilldragelse som ni ser på ovanstående bild: när HELA familjen Niklasson var ute på ridtur tillsammans! Johan rider ju regelbundet - en gång vart femte år. Men denna gång gjorde han faktiskt ett undantag och red fastän det bara var tre år sedan sist! Och tur var ju det, för nu finns ju inte Lára hos oss längre... 

Själv rider jag ju BETYDLIGT oftare - även om jag just nu (inte alls frivilligt) haft ett av de längsta riduppehållen under mitt vuxna liv. Men idag trodde jag att jag ääääntligen skulle få rida igen "TROTS att jag har egen häst...!" Fast Hamingja ville uppenbarligen förlänga sig sommarlov lite till så hon hade sett till att trampa av sig ena framskon. Inte helt oväntat förstås, efter gårdagens race i hagen... men lika trist ändå. Det var ändå dags att sko om, men jag hade ju hoppats kunna börja skritta igång henne så smått medan vi väntar på att hovslagaren har tid att komma ut.

Nu blev det istället gott om tid att förbereda den loppis jag tänkt ha i samband med att det är Atlikurs torsdag-söndag. I sommar har jag fortsatt genomgången av mina hästprylar och kunnat konstatera att om jag under överskådlig framtid ska få anledning att köpa något som helst nytt så är det bäst att göra sig av med en hel del - även sådant som aldrig är använt. Förhoppningsvis blir det många saker som hittar nya ägare till helgen, så kör jag sedan en ny omgång Facebookannonser med det som blir kvar. Annonserna har verkligen visat sig vara ett bra sätt att göra sig av med saker - jag har sålt mängder med prylar på det sättet det senaste året! Och - ska erkännas - även köpt en hel del...!

För den som inspireras att följa mitt exempel och röja bland sina hästprylar (eller för den skull i garderoberna hemma) har jag ett jättebra tips: HM:s textilinsamling! Alla HM-butiker i landet tar emot - man bara lämnar det i den ordinarie kassan. Och det superfiffiga är att de tar emot ALLA sorters textilier - även sådant som är trasigt, urtvättat etc och t ex trasiga, urtvättade schabrak och liknande! Sådant som inte kan säljas second hand för välgörande ändamål återanvänds på olika sätt: till nya kläder, eller till nytillverkning av t ex trasor och stoppning i bilklädslar.

Eftersom tillverkning av textilier är oerhört resurskrävande och belastar miljön väldigt mycket är det en STOR vinst för oss alla om textilier på detta sätt kan återanvändas! Nästa gång du rensar bland kläder, gamla sängkläder, frotté och gardiner eller för den skull hästprylar - så fyll några påsar och lämna in till HM för återvinning! Du får t o m en rabattkupong för besväret! Personligen får jag också en rejäl "kick" av att gå igenom och rensa ut sådant som av olika anledningar ändå inte används. Men jag har märkt att det är först när jag "avhändat mig" det utrensade (för att uttrycka mig som en jurist) som kicken kommer. Alltså ska jag vänta till dess jag samlat på mig några större mängder, utan ge mig iväg till HM eller Myrorna så snart jag fyllt en påse - för då får jag genast en kick att fortsätta rensa och sortera! Eller som nu: ordna en loppis!!! Hoppas många av mina bloggläsare tittar förbi i Mariebäck och kanske hittar något som ni behöver/vill ha!

Inga kommentarer: