torsdag 25 augusti 2016

Ett litet steg för mänskligheten - men ett stort steg för oss!

Lille Midas från Örndalen är ju verkligen HELT bedårande!!! 

Ännu en dag med rehabträning för Hamingja och mig - ännu en gång längs den högra skogsvägen bakom bommen och sedan stigen bort mot Torrbergsvägen. Riktigt bra terräng för detta ändamål - men nu börjar jag vara lite less så det är hög tid att komma på något bra alternativ! Ibland SKA man ändra ett vinnande koncept!

Hamingja är fortsatt glad över att få komma ut och rida - och det är ju jag också! Nu har vi ju dessutom varit igång ett tag - ungefär två veckor - så idag vågade jag mig på att förlänga ridturen lite. Istället för att vända hemåt när vi kommit fram till Torrbergsvägen fick vi njuta lite av dess fina ridunderlag genom att tölta en bit inåt vägen mot vändplanen. Inte så långt förstås - men i det här fallet var ett litet steg för mänskligheten ändå ett stort steg för oss! 

Valde sedan att skritta genom terrängen tillbaka till stigen hemåt. Dels blev det liite närmare, men f f a var det bra muskelbyggarterräng! Det är tyvärr mycket myrmarker runt Mariebäck, men här var det varken sankt eller jättesnårigt utan bara perfekt "lyfta på fötterna-underlag"! Tillbaka i stallet kunde jag konstatera att vi ridit 45 minuter istället för våra vanliga 30 - men minst hälften av den extra kvarten var skritt så trots att det var en ökning med 50 % var det förhoppningsvis inte för mycket. Men till nästa ridpass ska jag försöka tänka ut någon alternativ ridväg som också har lämplig rehabterräng och kan ge oss välbehövlig variation!


Inga kommentarer: