fredag 26 september 2014

Ka-Ching - där ramlade vuxenpoängen in!!!

"Coffe-making facilities - now in the house!!!"

Som icke kaffedrickare har Johan och jag haft lite svårt att få ihop vuxenpoängen... Men nu måste det ändå ha rasslat till lite - för jag har köpt en "Coffe Maker" så att våra kaffedrickande gäster inte alltid ska vara hänvisade till snabbkaffe. Jag känner mig i alla fall genast lite mer vuxen!!!

Bildtexten är inspirerad av den tågluff som för 20 år sedan utgjorde halva vår bröllopsresa. (Jag ville åka på solsemester, Johan ville "kuska runt" med tåg i Europa - så kompromissen blev en vecka vardera.) Under tågluff-delen skulle vi bl a besöka Storbritannien och eftersom detta inträffade 1994 (alltså långt innan internet) så hade vi skaffat en tjock bok där Storbritanniens alla certifierade Bed & Breakfast-ställen presenterades. Dessa var kategoriserade efter standard och vilka faciliteter de kunde erbjuda. Med den mycket begränsade budget vi hade på den tiden fick vi hålla oss till den billigaste kategorin. Och då lärde vi oss att i Storbritannien anses "Tea making-facilities in the room" som nödvändig miniminivå!

Idag kan det verkligen behövas tillgång till tea making-facilities, för vi har riktigt ruskigt väder... eller engelskt väder kan man kanske säga?! Regnet vräker ner och det blåser MKT hårda vindar... Vårt gamla hus är rätt "välventilerat" om man uttrycker sig lite försiktigt... och det känns sådana här gånger... En känsla som dessutom förstärks rejält av att man hör regnet smattra mot rutor och tak medan vindbyarna då och då ruskar om hela huset. 

Jag hade tänkt svänga förbi Lára efter jobbet idag för att klappa lite på henne i hagen, men vädret fick mig att tänka om! (Tar jag in henne i stallet "bara" för att pyssla lite blir hon så besviken när hon upptäcker att hon inte får komma ut och springa...) Min kropp reagerar dessutom så negativt på det här vädret redan när jag är inomhus så jag undviker verkligen att gå ut om jag inte verkligen måste. 

Men engelskt väder har förståss en engelsk lösning: "I´ll put the kettle on!!!" (Coffee makern får däremot vila till dess det kommer någon som dricker kaffe frivilligt!)

Inga kommentarer: