lördag 1 februari 2014

Ny ridväg lokaliserad i Mariebäck!!!

Det var en snöig Lára som tog emot vid grinden idag!!!

Det har snöat lätt sedan igår och när jag körde till stallet kunde jag konstatera att det låg ca 1 dm nysnö på bilvägen under sista biten. M a o perfekt underlag för att ge sig ut och galoppträna! Och som väntat hade Lára absolut inget att invända mot denna idé!

Inledde dock med några galoppfattningar i höger varv på ridbanan - och hon tog rätt galopp varje gång. Men när vi kom ut på vägen däremot, ville hon bara ta vänster galopp… Men när jag avbrutit henne 7-8 gånger för ny fattning "fattade hon galoppen": Om man tar den galopp matte ber om får man springa myyyycket längre stund! Efter det var det plötsligt hur lätt som helst att fatta höger galopp…!!!

Borta i korsningen vid sjön tog jag av åt vänster men red sedan direkt in på ängen på vänster sida. När vi passerat mellan de två virkesupplagen kunde jag konstatera att det pågick avverkning även idag, uppe i skogen rakt framför oss. Jag valde istället att följa skogsmaskinsspåren som går tvärs över ängen åt höger, mot det område som avverkades tidigare.

När jag en gång tidigare i vinter försökte mig på samma sak fick vi vända ganska snart, för spåret bar inte utan Lára trampade igenom hela tiden. Men nu var det tillräckligt hårdfruset! Första biten in i skogen var dock som rena berg- och dalbanan… tunga maskiner och sank mark är sällan en bra kombo…och när de avverkade åt det här hållet var det fortfarande mjukt i marken. Men snart blev det jämnare.

Vi varvade trav och galopp, utifrån underlaget. Ganska ofta var det Lára som "talade om" att det gick bra att byta till galopp igen - och intressant nog valde hon då högergaloppen VARJE gång. Hon ville kanske inte riskera att jag skulle förstöra det roliga genom att be henne sakta av igen om hon tog vänster galopp?! Alltid lika kul att hitta en ny ridväg - den här ska vi definitivt fortsätta utforska en annan dag!!!

När vi vänt tillbaka ner till bilvägen igen blev det i alla fall en lååååång vänstergalopp på hemvägen, på en MKT belåtet frustande Lára! Även när hon sedan fick sträcka ut sig i trav höll vi oss från hjulspåren, så att hon fick lyfta extra mycket på hovarna. MKT bra muskelträning!!! Precis när vi svängde av vägen upp från gården började ett högt motorljud höras från Avan-hållet och några sekunder senare dök plogbilen upp bakom nästa kurva… Tala om timing att vi slapp möta den längs vägen!!!

Medan jag såg till att Lára blev stretchad, borstad och sedan fick sitt kraftfoder satt Bambam (en av stallkatterna) i stallgången och bevakade mig. Den sista tiden har han börjat göra så när vi kommer tillbaka från vår ridtur, istället för att ligga kvar inne i det varma foderrummet. Och när jag satt mig ner och började hälla upp tevatten i min mugg kom han SPRINGANDE och hoppade upp i mitt knä! Han gillar verkligen att sitta och mysa numera - och uppenbarligen har han kommit på att när jag sätter mig för att dricka te blir jag sittande en stund!!!

Inga kommentarer: