måndag 17 februari 2014

Lysande Lára-logik!

Ilade till stallet efter jobbet idag - och kunde till min glädje konstatera att jag skulle hinna rida innan det blev helt mörkt!!! Även Lára insåg att det inte fanns någon tid att förlora - så när hon hörde att matte var "på ingång" gick hon direkt gå till grinden för att vara redo när jag kom ut med grimman.

Efter borstning helt i vrålkittliga Láras smak (d v s knappt någon alls) åkte utrustningen på i fart. Vi red sedan ut längs bilvägen, med viktboots (170 g) på. Efter sedvanlig uppvärmning i tölt med lååååång hals övergick vi till att träna tempoväxlingar. Med tungfrihetsbettet och MKT drivning gick det riktigt bra trots att vi inte hade möjlighet att varva med att lägga volter i tölt, som jag gärna gör på ridbanan. Fast några frustningar under ökningarna kom det inte när vi nu bara red rakt fram...

I korsningen vid sjön passade jag i alla fall på att rida både volter och små åttor i tölt innan vi vände hemåt igen. På hemvägen fick vi "mer bakben" och därför både högre tempo i ökningarna och mer samling i nedtagningarna. Men nu började det milda vädret (+2 grader) ta ut sin rätt - för Lára flåsade snart ordentligt…

För maximal mental nedvarvning gick vi via lååångsam tölt med lååång hals, till skrölt med låååång hals innan hon också fick sträcka ut överlinjen ordentligt i trav. Vid det här laget ångrade jag lite att jag inte tagit reflexvästen på - för nu började det skymma… Men som tur var hade vi i alla fall reflexer både på min jacka och på stigbyglarna. Och dessutom kom det aldrig någon bil längs vägen - men det kunde jag ju inte veta i förväg.

Avslutar med ett exempel på lysande Lára-logik: Eftersom matte hittills under våra 2,5 år ALDRIG tyckt det varit OK att jag försöker bita henne vid uppsittningen måste ju den dagen komma när som helst nu!!!

Inga kommentarer: