söndag 2 februari 2014

En isländsk (krokodil-)tiger!

Lára vill INTE posera med sitt nya röda träns!!!


"Ja, ja… om du envisas så…"

Dagens outfit: croco-präglat träns och bett med tungfrihet. Nu har Lára alltså BÅDE "krokodilträns" och tigermönstrat fleecetäcke… det känns som "don efter person" på något sätt…!!! ;-)

Har ridit med tredelat bett de senaste veckorna, sedan jag monterat det bettet på det andra nya tränset. Det sägs ju att det är bra att variera mellan olika bett - och jag har konstaterat att det bara blir av ifall jag har dem färdigmonterade på var sitt träns. Men jag tycker alltid det är lite svårare att få Lara att sträcka ut överlinjen riktigt ordentlig med tredelade bettet… som att hon blir lite mer spänd av tryck på tungan…

Så nu kändes det som hög tid att byta till tungfrihet igen! Min plan var att träna tempoväxlingar med låååång hals på ridbanan. Så blev det också, men i o m att det låg en hel del nysnö på banan blev underlaget ganska tungt, så jag red inte så länge. Men det känns väldigt tydligt att detta är oerhört bra för hennes ökade tölt - så jag ska definitivt träna mer på ridbanan den närmaste tiden. Inte "bara" för att repetera övningarna från våra träningar för Sylvia alltså.

Inga kommentarer: