söndag 16 februari 2014

Snöoväders-selfie lägger grund för OS-guld!

Snöoväders-selfie!

Efter sex vilodagar för Lára p g a att mattes risiga kropp var det ääääntligen dags för ridning igen - och då kunde vi ju inte låta ett snöoväder stå i vägen! Efter morgonfodringen drog jag därför på mig woodfieldrocken - som skyddar minst lika bra mot blöt snö som mot regn - och vi gav oss ut längs vägen bort mot Alviksträsk.

Den blöta snön ville gärna bilda styltor i hovarna, trots snösulorna, så det blev snabbt tydligt att det var högt tempo som gällde idag. Valde därför galopp direkt vi kom ner på bilvägen - och Lára var självklart med på noterna! Vi galopperade hela vägen bort till korsningen vid sjön - saktade bara av och bytte galopp en gång - och hon frustade belåtet PRECIS hela tiden!!!

Och inte blev hon mindre nöjd när hon, efter en skrittpaus, fick vända och galoppera tillbaka hem igen! Istället för nedvarvningstrav blev det istället en lååång avslutande skrittpaus. I det läget spelade det ju inte så stor roll om vi drog på oss styltor i hovarna.

Detta skulle också visa sig vara PERFEKT  uppladdning inför dagens OS-stafett: där de svenska herrarna tog Sveriges andra OS-guld på Laurastadion! Deras huvudsponsor skickar sina hälsningar och gratulationer från hagen i Mariebäck! (Lára uttalas ju Laura - ifall någon missat det.)

Inga kommentarer: