onsdag 19 februari 2014

Tydlig maktdemonstration från "The Queen"!

Längre överlinje än så här vill jag ha i ökade tölten! 

När jag kom till stallet efter jobbet idag berättade Sylvia om Láras tydliga maktdemonstration i flocken tidigare under dagen. Vi har en stor rundbal utanför resp hage så att det ska vara nära till hands när man ska fodra hästarna. När Sylvia i morse konstaterade att det som var kvar i balen utanför stohagen kanske inte skulle räcka till både lunch, kväll och frukost i morgon bestämde hon sig för att vara generös med lunchen och lastade in alltihop i hagen, för att sedan kunna ta fram en ny bal inför kvällen.

Även om hö:t spreds ut en hel del så blev det även en större hög och en stund senare kunde hon konstatera att Lára, som väntat, lagt beslag på denna. Fast ni ska inte tro att "The Queen of Mariebäck" stod och åt - det är hon ju inte så intresserad av… Nej, hon hade helt enkelt lagt sig i högen - för då vågade ju inte någon annan äta av den heller! "Bara för att jag kan…!!!"

För mig och Lára blev det träning på den för dagen nyskottade ridbanan. De senaste tidens slaskväder hade dessutom bytts mot minusgrader - m a o vårt bästa ridunderlag på länge! Uppvärmningen gjordes i skritt, trav och tölt på små volter med ledande tygeltag.

"Samlade ihop oss" genom tölt längs spåret med stilla, bara lite vibrerande hand och MKT drivning. Lára kom ihåg övningen från senaste Sylvialektionen och var snart med på noterna genom samling med bra längd på överlinjen. Då tyckte vi var redo att övergå till vårt "långtidsprojekt": tempoväxlingar.

Det är fortfarande inte helt enkelt att bibehålla lösgjordheten i ökningarna… Men när vi tillslut fick högerbogen på plats även i vänster varv var det som att saker och ting "ramlade på plats" - med riktigt trevligt resultat! Det gäller att lära oss hitta till det läget snabbare innan Lára börjar bli trött i musklerna...!  

Inga kommentarer: