lördag 8 februari 2014

Snösulor hopp fallera!!!

I kväll lämnade jag både hockey och melodifestival åt sitt öde och åkte till stallet för att rida istället! Och Lára var förståss med på noterna - som vanligt!!!

Den blöta snö som föll från himlen och bildade ett styltskapande lager på ridbanan var förståss inte optimalt… men jag sa till Lára att fixar vi någorlunda tempoväxlingar med det här underlaget så fixar vi det på vilken ovalbana som helst!!!

Började uppvärmningen i skritt på volt med ledande tygeltag. Lára var riktigt duktig - och när hon slappnar av och "följer med" det ledande tygeltaget kommer man förbi problemet vi annars har i vänster varv att hon visserligen böjer halsen till vänster, men ändå huvudet till höger… Precis som Sylvia förutspådde när hon introducerade övningen för några veckor sedan!

Trots snösulorna bildades det lite styltor som då och då fick Lára att "sladda" lite med bakhovarna. Så jag bestämde mig för att inte göra något försök med trav på liten volt idag. Det fick bli trav längs spåret och sedan tölt på volter och böjda spår med ledande tygeltag, innan jag var nöjd med vår uppvärmning.

När det var dags för våra tempoväxlingar gjorde underlaget verkligen det hela till en extra utmaning… Efter några "hackiga" försök i båda varven började jag lägga in en volt efter nedtagningen på kortsidan - och när jag på detta sätt fick Lára riktigt lösgjord inför varje ny ökning lossnade det!

När jag i det svårare vänstervarvet lyckades hålla ytterbogen på plats inför ökningen blev takten helt ren  även i det ökade tempot! Och i högervarvet avslutade vi med tre varv tempoväxlingar med bibehållen längd på halsen! Hon gjorde inte en endaste ansats till att börja spänna sig och korta upp överlinjen - vare sig i ökningarna eller i nedtagningarna!!! Gissa om matte var nöjd med sin DUKTIGA häst??!!

Varvade först ner i skrölt (OJ, så jag fick driva - nu märktes det att hon var trött i musklerna för hon ville SÅ gärna ramla ner i trav!!!) Men så snart hon kändes mentalt nedvarvad fick hon sträcka ut i trav - precis som hon ville!

Ser verkligen fram emot att träna vidare på tempoväxlingarna i morgon!!! Nu är det hög tid att vika in hovarna - för jag ska upp och morgonfodra i morgon bitti!


Inga kommentarer: