lördag 1 december 2012

U2-kväll igår som jag trodde!




En av alla de klassiska U2-låtar vi fick avnjuta igår under Pro Bono-kvällen! Ett arrangemang som inte bara var väldigt trevligt för oss som var där utan också inbringade hela 100.000 kr till fattiga barn.


Bandet Vinterrock ("Sveriges bästa band i vår prisklass") förstärkta med Norrbotten Big Band under den avslutande "Angels of Harlem".

Enligt Röda korsets definition finns faktiskt 1.300 fattiga barn i Luleå och med dessa pengar kommer Svenska Kyrkan att kunna hjälpa många av dessa med t ex nya kläder, lite julmat, en julklapp etc. Av representanterna från kyrkan som var på plats fick vi höra att behoven är så mycket större än vad man kan tro... T ex om den enstamstående mamman med tre tonåringar, vilka bara fick utöva en idrott vart tredje år - alltså ett barn per år. För att man helt enkelt inte hade råd med mer.

(Att Handelsbanken i Luleå var en av huvudsponsorerna till kvällens engagemang kändes bra! Här om året skänkte vi - istället för julkort till kunderna - pengar till Kyrkans hus här i Luleå som ordnar julfirande för barn som av olika anledningar inte kan eller får vara hemma på julafton. Mitt i vår välfärd är det nämligen varje år ca 120 barn som kommer till deras julfirande... Fantastiskt att det finns - men verkligen hemskt att det behövs...)

Och Pro Bono-koncerten var verkligen ett bra initiativ av Vinter reklambyrå och Vinterrock!!!

Inga kommentarer: