tisdag 18 december 2012

Häst med belysning!


Här demonstrerar Lára vår fiffiga boglampa, vilken drivs med ett uppladdningsbart batteri som förvaras i en ficka på schabraket. Med denna utrustning gav vi oss i kväll ut i mörkret. KALLT var det (-11 grader vilket förstärktes av ISANDE vindar...) men precis vad jag behövde efter en tuff dag på jobbet! Kylan betydde ju dessutom att det äääääntligen INTE var "styltsnö"!!!

"Man har inte bättre häst än man förtjänar"... brukar jag säga ibland. Idag var detta VÄLDIGT tydligt... Den senaste tiden har jag - visserligen därtill tvingad av underlaget - bara ridit fort rakt fram, för att minimera styltorna i hovarna. Och eftersom Lára ändå halkat en hel del har jag ridit med fria tyglar för att ge henne bästa möjligheten att balansera sig.

Vad förtjänar man då för häst efter sådan ridning (som är alldeles lysande på unghästar i början av inridningen, men annars knappast för någon häst...)? Jo, en stel och framtung sådan... som i varje avsaktning gör sig beredd att vända hemåt. Och som när vi tillslut vänder hemåt vräker sig i handen och   slänger sig ner i trav... Låter det kul, någon?!

Använde massor av galoppfattningar under uppvärmningen för att lösgöra och fortsatte sedan med att rida öppna i tölt resp trav. Vände runt för ytterhjälperna i korsningen borta vid sjön och ryggade i flera omgångar på hemvägen för att hitta bärkraften i hennes bakdel.

Och när jag tillslut insåg att hon för dagen faktiskt behagade skjuta ut VÄNSTER bog mer än höger var det som om "bitarna föll på plats" - eller som att jag lyckats trycka på "Riktigt trevlig tölt-knappen"!
Så när vi efter nästan en timmes ridning var tillbaka i stallet var jag riktigt nöjd med slutresultatet! Nu hoppas jag att det här fantastiska ridunderlaget håller i sig i fortsättningen! Så att jag kan fortsätta träna min fina häst på det sätt hon förtjänar!

(Kanske ska tillägga att "full fart rakt framåt-ridning" förståss också kan vara ett bra sätt att under en period träna hästar med bristande framåtbjudning - för att förbättra denna. Alltså inte BARA för unghästar. Men eftersom framåtbjudning i princip är Láras mellannamn passar vi inte in i den kategorin heller...) 

Inga kommentarer: